Komentarze do wiadomości: „Gracze są samolubni”. Chris Avellone o tym, dlaczego Planescape: Torment stał się hitem

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
05.12.2025 14:31
1
odpowiedz
Edziek
8
Centurion

Ciężko mi się utożsamić z tym co mówi ten gość (no chyba że źle go zrozumiałem).
Ja z kolei jestem typem gracza który lubi grać postaciami mało znaczącymi, które ewentualnie progresują w trakcie gry.
Kompletnie nie czuję potrzeby żeby świat w grze kręcił się wokół mojej postaci.
Strasznie nie lubię gier gdzie deweloperzy liżą dupska graczom na każdym kroku.

post wyedytowany przez Edziek 2025-12-05 14:31:16
05.12.2025 14:59
Smalec
2
odpowiedz
Smalec
45
Egzemplarz człowieka

Dla mnie - osobiście - jednym z największych plusów P:T było to, jak mocno odżegnał się od standardu gatunkowego, i jak bardzo starał się go przełamać , by w konsekwencji stać się jego antytezą – szablon gatunkowy to X, więc my to tak zmodyfikujemy, żeby zrobić z tego Y. Dodatkowo w wielu miejscach P:T wręcz naśmiewał się z gatunku, a przy tym nie popadał w skrajność – gra mimo wszystko nie była zwyczajną parodią gatunku, a elementy niepoważne występowały symultanicznie z tymi poważnymi, tworząc perfekcyjną symbiozę.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl