Jeśli ktoś ma ten błąd z niepoprawnym rozdziałem wpisanym w zapis to pomaga ruszenie głównego wątku (tzn. wykonanie jakiejkolwiek misji głównej). Po tym zaczął się u mnie poprawnie oznaczać rozdział na zapisach.
Z tego co czytałem, to hotfix od valve sprawił że gra się już uruchamia na linuxie. Ale pojawił się już wątek na steam community, gdzie nawet niektórym windowsowcom gra się wywala tak jak na linuxie. Ponadto lista NOWYCH błędów jest całkiem obszerna, oficjalna lista od twórców wielu z nich nie zawiera, znaczniki zadań na minimapie chociażby, zmienione sterowanie, którego nie da się odkręcić, spadające zaufanie w obozie, znikające meble, problemy z meblowaniem gdy używamy klawiatury i myszki... szczerze to nowy patch nieco ostudził mój entuzjazm do kontynuacji grania. Nigdy nie wiesz czy gra nie postanowi akurat ci zepsuć rozgrywki. Może kupię pragmatę, może wrócę do którejś ze starych gier, a może na tydzień dam sobie spokój z graniem. W tym czasie ci amatorzy naprawią największe problemy.