Moze tez byc tak ze firma ma to w dupie i znajdzie inny sposob na dojenie klientow, to nie jest Microsoft...
Ludzie rzekomo lubią też podnoszenie podatków i mniejsze zarobki...
Via Tenor
Dlatego w PS6 pewnie w ogóle nie zrobią napędu dzięki czemu nie będzie problemu z niedoborem ich.
Sony je racjonuje
mysle ze nie popyt jest tu powodem a polityka firmy mająca na celu ograniczenie dostępności do gier na płytach.
No i wyszło, że jednak te statystyki o tym jak rzekomo gracze wybierają cyfrę, nie oddają rzeczywistości. Bo jednak masa ludzi nie po to kupuje z napędem, aby kupować cyfrę za pełną cenę i to nierzadko wyższej niż za pudełko z sklepu, więc albo kupują w płycie i mogą potem odsprzedać, żeby odzyskać część z i tak absurdalnie wysokiej kwoty albo odkupić od kogoś za mniejszą kasę. Tego właśnie brakuje w tych statystykach, oczywiście chętnie pominięto takie szczegóły dla manipulacji. A to jest też jeden z powodów, dla których sony chce pozbyć się napędów i płyt, bo chce zarobić tylko z cyfry, bo nie będzie wtedy odkupywania od innych ludzi, więc w teorii więcej ludzi by kupowało cyfrę i przy okazji skoro nie będzie rynku używek to może sobie pozwolić na podwyżkę cen.
Właśnie tylko o to chodzi, ja mam nadzieję, że jednak ludzie zorientują się i nie dadzą się. Byłoby pięknie jakby mocny upadek na ryj dając przestrogrę innym korporacjom chcącym wyzyskiwać ludzi. Ale to pewnie tylko mrzonki :/.
Może się okazać że PS6 w ogóle nie dostanie napędu a do PS5 przestaną produktować (tak jak z niektórymi grami co mają kilka lat)
Fajnie gdyby coś pozytywnego z tego kryzysu Sony wyszło. Może jakiś większy powrót do fizycznych wydań też na PC?
Ludzie się pultają tak samo jak ze steamem, a teraz Steam to super platforma… szkoda tylko że tam się nic nie opłaca kupować i lepiej w keyshopach …i jeszcze ten super zwrot kasy na konto Steam - to dopiero jest git :€ nie mówiąc o tym że jak nic nie kupię to nie mogę itemow sprzedawać innym - zaieboste nie ma co :)