Komentarze do wiadomości: Gracze Baldur's Gate 3 czują się oszukani przez uroczego ptaszka. Mały quest mógł być mniej oczywisty niż im się wydawało

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
01.12.2025 16:21
1
odpowiedz
szopen469
101
Konsul

Ja zazwyczaj zabijam orły bo przeszkadzają mi w robieniu co mi się podoba. A XP gdzieś trzeba wyfarmić

01.12.2025 21:48
2
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
Anderworld666
31
Chorąży

Dobra, bo już nie wyrabiam. Co tu się w ogóle dzieje? Co to w ogóle za artykuły? Czy gry-online to jakaś nowa wersja plotka? Co powiedział szef larian, jego wydawca, związki zawodowe przeciw rockstar, zadanie z ptaszkiem itd. ze strony ktora zajmowała się grami staliście się jakimś durnym portalem plotkarskim. Przecież ten tekst można byłoby dodać jako ciekawostkę a nie robić cały temat. Ja myślałem że tu jakieś dalsze rozwinięcie tego questa a wy wyskakujwcie "Że Larian to zaplanował." Serio? Dzięki cpt Obvious. A ja myślałem że Larian wszystkie questy stworzył dla żartu i bez planowania. Co to w ogóle za tekst "Wszystko to brzmi jak teoria spiskowa, co jednak, jeśli dodać do tego potwierdzenia graczy?" Co to w ogóle za tekst? Teoria spiskowa? To jest ledwie informacja która jest warta uwagi żeby ją przeczytać na sraczu rano, a nie teoria spiskowa. Po co te sztuczne pogłębianie wartości tekstu? Jest tysiące gier na stream, gog, epic I innych platformach, które kompletnie ignorujecie. Dlaczego z dobrego portalu o grach staliście się portalem który tworzy debilne teksty dla debili.

post wyedytowany przez Anderworld666 2025-12-01 21:49:43
02.12.2025 06:59
Kik0zTV
2.1
Kik0zTV
92
Konsul

Masz absolutną rację i dobrze, że ktoś to w końcu napisał wprost. Nie ma co się dziwić, że artykuły na GOLu tak wyglądają, bo oni ewidentnie chcą prześcignąć PPE w ilości głupich i clickbaitowych artykułów. Widać wyraźnie, że portal od dłuższego czasu idzie w stronę taniego clickbaitu zamiast rzetelnych materiałów o grach. Teksty są przesadnie dramatyzowane, pełne sztucznego napięcia i kompletnie nieproporcjonalne do tego, o czym w ogóle opowiadają. To, że prosty easter egg albo drobna ciekawostka jest u nich przedstawiana jak sensacja roku, to już się robi żenujące. A te nagłówki w stylu „teoria spiskowa” czy „szokujące odkrycie graczy” są tak wymuszone, że wygląda to bardziej na portal plotkarski niż miejsce dla graczy. Najgorsze jest to, co sam podkreśliłeś: kompletnie ignorują ogromny rynek gier, gdzie codziennie wychodzi masa wartościowych tytułów, które nawet nie dostają wzmianki. Zamiast tego dostajemy tonę artykułów o kilku tych samych studiach (Grzegorz Styczeń), czasem nawet o niczym, byle tylko nabić odsłony. To nie są treści, dla których ludzie tu kiedyś zaglądali. I zgadzam się w pełni: poziom leci w dół, a forma i sposób pisania coraz bardziej przypominają tabloidy niż portal o grach. Szkoda, bo potencjał był, a teraz zostaje tylko frustracja .

02.12.2025 09:54
2.2
Jerry_D
78
Senator

Ale kliknąłeś? Kliknąłeś. To cel został osiągnięty. Dopóki ludzie będą z ciekawości klikać, dopóty takie łajno będzie powstawać.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl