Komentarze do wiadomości: Gracze Arc Raiders bardziej interesują się łupami czy zabijaniem? Fan gry poświęcił się dla społecznego eksperymentu

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
25.11.2025 16:19
1
odpowiedz
pawel1812
77
Generał

Ten eksperyment nie ma sensu. W ARCu wszystko zależy od lobby i mapy. Na tych początkowych mapach rzadko kto się strzela i idzie zdobyć easy loot na Stella Montis większość lobby jakie dostaje od czasu jak wykazałem się jakąkolwiek agresją to była czysta agresja. Da się już grać tylko PVP, jest rzeźnia na respie...

25.11.2025 16:45
Lateralus
2
odpowiedz
Lateralus
154
Last Of The Wilds

Via Tenor

Rownież gra nas segreguje i rzuca w zależności z jakim sprzętem wychodzimy na runde.

Co do zabijania to raczej jest losowo i zależne kto co ma w głowie. Jak grałem, to nieraz widziałem niezłą jatke, po prostu biegają i się zabijają omijając arki.
Szkoda że screena nie zrobiłem kiedyś, w jednym pomieszczeniu znalazłem 5 martwych łupieżców, musiało być tam ciekawie :) ale się wtedy obłowiłem w lut :DD

post wyedytowany przez Lateralus 2025-11-25 17:43:35
25.11.2025 20:31
3
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
PCMREpic
52
Generał

Obecnie już mocno widać trend, że na solo gracze do siebie strzelają na każdym etapie rozgrywniki - jedyny wyjątek, to większa współpraca przy Bossach.
Od premiery do teraz, przeważała sytuacja, gdzie w pierwszych 10 minutach ludzie nawalali się między sobą, bo i tak nie mieli wiele do stracenia, a gdy było bliżej końca, to woleli współpracować, by wynieść to co nazbierali. Piszę o solo.
W 2 a szczególności 3, strzelanie do siebie jest od samego początku.
Na solo gra się już coraz gorzej, bo często musimy walczyć z ludzkim przeciwnikiem.
Taka sytuacja odbije się na popularności. Jak twócy czegoś nie pozmieniają, to ludzie będą odchodzić.

25.11.2025 20:43
John_Wild
3.1
John_Wild
55
Okropnie_Wściekły_Dzik

Ja właśnie czekam z rozpoczęciem grania aż coś zmienią i gra stanie się przyjazna dla graczy solo. Strzelanie z ludźmi mnie nie interesuje.
Dostałem kod gry w promocji karty graficznej więc nie ma ciśnienia :)

25.11.2025 22:31
3.2
PCMREpic
52
Generał

John_Wild no to się spóźniłeś :D
Od premiery gra była mega przyjazna zarówno na solo jak i w timach. Na solo to wręcz fenomen. Spotkać wrogiego gracza było bardzo trudno. W pierwszych minutach meczu jeszcze czasami się zdarzało, ale dalej już nie często.
Teraz proporcje się odwracają i gra przestaje być przyjazna dla graczy solo, którzy chcą sobie w spokoju pograć.
Inni gracze potrafią się z Tobą ztimować, by pod koniec meczu wbić nóż w plecy jak nazbieramy lootu.

post wyedytowany przez PCMREpic 2025-11-25 22:32:22
29.11.2025 21:05
John_Wild
3.3
John_Wild
55
Okropnie_Wściekły_Dzik

PCMREpic no to się spóźniłeś Czy ja wiem? Grałem w darmowy weekend jeszcze przed premierą i też cały czas ktoś mnie zabijał. To gdzie ta przyjazność dla graczy solo? Dla mnie bez sensu takie granie :) Strzelanie się z innymi graczami powinno być opcjonalne. No nic, zobaczymy w którą stronę to pójdzie :)

post wyedytowany przez John_Wild 2025-11-29 21:07:39
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl