Komentarze do wiadomości: Gracz zamawia tani dysk SSD, sprzedawca anuluje zakup, aby dzień później sprzedać produkt za trzykrotnie wyższą cenę

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
01.02.2026 10:46
1
odpowiedz
Procne
88
Generał

Nie powiem, jak kupowałem swój RAM pod koniec października. gdy ceny zaczynały rosnąć u nas (a w USA już dawno poszybowały) też się bałem, że sklep mi anuluje i podniesie ceny

01.02.2026 11:00
2
odpowiedz
Tasdeadman
66
Generał

Nic nowego. Mi tak chciał Komputronik zrobić pod koniec 2022 roku. Zamówiłem z montażem obudowę z płytą główną, procesorem, ramem. Resztę miałem dołożyć sam. Gadałem z obsługą czy tak można, powiedzieli że oczywiście.
Zamówiłem i czekam, po 2 tygodniach dzwonią, że nie mogą złożyć komputera bez wszystkich części w sposób w jaki zamówiłem bo gwarancja bla bla bla. Mam anulować zamówienie i złożyć je jeszcze raz tylko w inny sposób to oni mi to złożą.
Na szczęście się pokłóciłem, że nic nie anuluje, mam potwierdzenie że mogłem tak zamówić i niech go składają. No i się ugieli i złożyli.
Czemu chcieli żebym anulował? Bo wtedy też poszybowały ceny i za zestaw który wyniósł równe 3000 zł w połowie listopada, w grudniu już bym im musiał zapłacić ponad 4000.

01.02.2026 11:37
Rumcykcyk
3
odpowiedz
Rumcykcyk
132
Ojciec Zarazy

Z jednej strony dobrze, że nas prawo chroni ale sklep i tak potrafi anulować z nadzieją, że kupujący oleje temat i nie będzie drążył. 

Z kartami graficznymi pamiętam jak ludzie pozamawiali preordery za cenę prawię msrp, a jak ceny poszły w górę o połowę to nagle te karty wysyłali czyli drogie, a te co ludzie kupowali na starcie czekali na zamówienie.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl