Komentarze do wiadomości: Gothic otrzyma dwóch kolejnych naśladowców, Nintendo Switch 2 doczekał się wysypu zapowiedzi, a Horizon dostanie spin-off wyglądający niczym Fortnite

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
08.02.2026 15:12
1
odpowiedz
Tupolew
95
Pretorianin

Ten nowy Horizon to chyba jakiś chory żart.

08.02.2026 17:18
vanBolko
2
odpowiedz
1 odpowiedź
vanBolko
66
Konsul

Nie wiem co się dzieje. Ilość gier podobnych/inspirowanych serią Gothic na mojej liście Steam już jakiś czas temu przekroczyła 10 i wciąż ich przybywa. Bez systemowej pomocy raczej nie ogarne tej ofensywy znikąd, dlatego poprosze o podkategorie gothiclike w encyklopedii GOLa.
To się chyba nigdy nie skończy.

08.02.2026 19:06
Draugnimir
2.1
1
Draugnimir
154
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

poprosze o podkategorie gothiclike w encyklopedii GOLa
Jeszcze na to za wcześnie, na razie powinien wystarczyć mechanizm podsuwania gier podobnych przy poszczególnych wpisach ;)

08.02.2026 19:36
WeCreateWorlds
3
odpowiedz
1 odpowiedź
WeCreateWorlds
12
Konsul
Wideo

Zaintrygował mnie ten opis grafiki w grze Crimson Capes.

" (...) grafika Crimson Capes łączy dwuwymiarowy pixel art z trójwymiarowymi animacjami postaci."

A jak spojrzałem na gameplay, to chyba po prostu postacie są z wielokątów, tylko rozdziałka jest obniżona odpowiednio, żeby sprawiać wrażenie pixel artu. A przynajmniej tak to wygląda na pierwszy rzut oka:

https://youtu.be/ZPSUgmCW9rE?si=DLHMj8IfYvxkPuy2

09.02.2026 12:15
Serth
👍
3.1
1
Serth
19
Legionista

GRYOnline.plTeam

Sami twórcy opisują to tak:

"The art style is aimed to be a unique mix of pixel art and 3D animation"
"Actor models are rotoscoped and used as pixel art sprites."

W pełnym opisie rozpisuję się na ten temat nieco bardziej niż w skrócie :)

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl