Możliwość zrobienia własnej postaci oraz reagujący na nasze zachowanie i reputacje open world na ogromny plus.
Fable i nowa Forza to instant buy.
Kolejna gierka TPP gdzie niezależnie jakie studio tworzy taką grę to wszystko wygląda tak samo czyli jeden i ten sam rdzeń gameplayu z idiotycznymi paskami, przyklejaniem się do wszystkie i całą walką opartą na wciskaniu jednego przycisku.
Totalne dno.
Wystarczyłaby swobodna walka i większa interakcja z otoczeniem polegająca też na zagadkach logicznych ale, że się nie znasz na grach i podniecasz byle papką która tak naprawdę udaje to czym naprawdę powinna być gra to nie ma o czym dyskutować.
Sorry ale jak dałeś dychę Starfieldowi to nie mamy o czym dyskutować. I to zero dla Horizona. Hahaha. Zielony troll.
Hmm, nie widzę za bardzo tego przyklejania się, bo przynajmniej na urywkach gameplayu to wrogowie są dostatecznie blisko, żeby atak dosięgnął bez takich rozwiązań... ale tak czy siak, sama walka to i tak nie jest dla mnie najważniejsza. Jedynkę kocham jak nie wiem, a tam była bardzo prosta, bez większych komplikacji - bardziej grę budował sam klimat i co na niego się składało, czyli projekty lokacji, brytyjski humor, czasami groteska, no i przede wszystkim muzyka. Szkoda, że co do tego ostatniego nie zatrudnili znowu Russela Shawa, no ale, może i tak w tej kwestii uda im się zrobić coś dobrego, albo i zostaną użyte motywy z poprzednich gier.
Przecież część rozgrywki w Fable, to właśnie zagadki logiczne w świecie. Musisz rozwiązać zarówno zagadki związane z interakcja ze światem, jak i typowo logiczne jak łączenie faktów, by np. odgadnąć dane słowo.
Tak, że piszesz bzdury jak mało który.
Serio, to pokazali wygląda dla ciebie tak samo, jak AC Shadows czy inne badziewia pokroju DA Inkwizycji?
To wygląda dosłownie jak klasyczne Fable, w nowej i naprawdę robiącej ogromne wrażenie oprawie graficznej i stylistycznej.
Dosłownie, jakby baśń przełożona do gry. Klimat tego świata wylewa się z ekranu
Czuje, że będę bawił się świetnie.
Chyba najlepiej być graczem teraz PS bo na jesieni dostaną FABLE, FORZE i Woverina.
Najgorzej bo w przypadku ogrania pierwszych dwóch gier w okolicach premiery będziesz około - 500 zł w porównaniu do Xboxa i PC-ta.
Jestem ciekawy jaki bedzie rozwój postaci. I czy ogarną optymalizację
Trochę takie Shrek The Game, nawet jest Zasiedmiogórogród ;)
Wygląda fajnie. Przypomina trochę Hogwart Legacy, ale bardziej rozbudowane.
Grałem tylko w 2008 roku w zapomniane opowieści bo akurat było w Cdaction.
Ale pograłem tylko trochę. Nie wiem czemu, ale totalnie mi ta gra nie siadła. Totalnie nie wiedziałem jak w to grać, co tam się robi, jak coś ruszyć naprzód ;D Totalnie nie ogarniałem tej gry. Może też grałem w co innego. Nie wiem. Brat za to o dziwo to przeszedł. Ale on to i Gothica 3 zmęczył, a mnie G3 odrzucił.
Ale tym razem nie przepuszczę. Stylistyka trochę jak Hogwart legacy. Zobaczymy jak to będzie.
Ciekawe czy będzie system jak w jedynce - czyli jak będziemy źli to zaczną nam wyrastać rogi i latać muchy a jak dobrzy to pojawi się świetlista poświata.Fajnie byłoby też dostać możliwość kupowania/zdobywania przydomków jak w pierwszej części by na nas tak NPC wołali
Wygląda niespodziewanie dobrze, bardzo podobna do dwójki czyli mojej ulubionej części.
Zaskakująco dobrze to wygląda. Siłą Fable było, to, że nie było to typowe Fantasy, a bardziej Opowieści z Krainy Czarów, taka typowa Baśń.
W zaprezentowanym materiale bije ta pierwotna baśniowa wizja Albionu z pierwszej części.
Ten gatunek w grach praktycznie nie istnieje. Jedynie rynek Indyków coś tam w tym działa, ale dużych gier nie ma. Dobrze, że w końcu Fable wraca.