Ola boga korporacje prześladują! 😭😭😭
To dosłownie K-O-M-U-N-I-Z-M.
dla każdego korpo ma się zużyć i masz kupić nowe. dymanko moskwa na całego. Nie po to zastępują pracowników Ai żeby te piniendze poszły do konsumentów. To zarząd ma żyć jak królowie, a nie jakieś szare kasztany na średniej krajowej
Chociaż coś UE robi dobrze
Chociaz? Tego typu pro konsumeckie przepisy powstaja non stop, ale eurosceptycy udaja ze tego nie widza.
Dlatego zrobią te baterie do dupy, żeby były nietrwałe i szybko się zużywały, żeby ciągle dokupywać nowe.
wy się jeszcze tak nie cieście bo zaraz baterię będzie trzeba osobno kupować do myszek czy telefonów i tyle z tej polityki będzie.
Ale spoko pamiętam też jakieś wizje jak zmusili Appla do USB-C w Europie że olaboga Apple się odwinie i każe kupować specjalny kabel USB-C za 1000zł! I co? Mój kabelek baseus za 49zł właśnie ładuje mojego iphona 17 pro.

Ola boga korporacje prześladują! 😭😭😭
To dosłownie K-O-M-U-N-I-Z-M.
Do wiadomości szanownego autora: W pięciu stanach USA już weszło w życie prawo Right to Repair, we wszystkich pozostałych jest aktualnie procedowane z dużą szansą na ustanowienie przepisów.
Przypominam, ze Logitech mial myszki z wymiennymi bateriami. Ja mam Logitech Performance MX kupiona w 2009 roku - ten pierwszy model, a takze kupilem MX 2S. Pierwszy MX ma wymienna baterie AA, a ta nowsza wbudowany akumulator. Ta najstarsza bije na glowe pod wzgledem czasu pracy na baterii bo uzywam akumulatorow 2800 Mah. Poniewaz zawsze laduje 4 sztuki to zawsze mam zapas, wiec jak sie konczy bateria to 15 sekund zamiana baterii i jade dalej.
W tej noweszej nie policze ile razy zapomnialem podlaczyc pod kabel i naladowac, albo ile razy przy uzytkowaniu przy tym jak byla potrzeban przestawala dzialac bo brak energii. Komu przeszkadzaly te paluszki? To samo z padami od Xboxa to jest genialne, ze sa na AA, a nie na dedykowane baterie. Zaraz ktos mi napisze kup sobie podladke, ladowarke dedykowana do padow. No, ale ja niechce kolejnego urzadzenia, ktore pasywnie bedzie mi pobieralo prad bedac podlaczone 24h.
Zaraz mi ktos napisze, ze to grosze. No faktycznie, ale jak policzymy wszystkie urzadzenia, ktore sa w trybie spoczynku i tak naprawde pracuja malo godzin w prownaniu do ile sa w spoczynku to sie robi konkretna suma w roku. Wiem, ze mozna wypinac z kontaktu. No, ale szczerze ilu z nas to robi ? Ja mam inteligentne gniazdka, gdzie ustawilem od ktorej godziny do ktorej godziny maja podawac prad. No, ale one tez pasywnie pobieraja prad :-).
Ten pan opowiada kompletne brednie. Albo robi to celowo czyli kłamie, albo nie zna swoich własnych produktów. Od dawna w swojej ofercie Logi miał myszy z wymiennymi bateriami (aa/aaa) i nie były one wcale wyłącznie modelami z górnej półki.
za późno! 3 razy wysłałem razer naga pro na gwarancję z powodu baterii, i trzecia myszka już zaczyna potrzebować ładowania co 3 dni (właśnie podłączyłem).
A tak swoją drogą to ciekawe zjawisko, bo duża grupa konsumentów nie wie, ze ma prawo do reklamacji jeśli bateria traci sprawność. Samsung oszukuje na tym polu, oferując nam przekłamane "sprawdź stan zdrowia baterii" aby zmniejszać ilość rekl

Tak naprawdę w wielu myszkach da się i teraz bez większego problemu wymienić baterię, bo są to zwykłe akumulatory litowo - polimerowe o napięciu 3,7 V z wtyczką JST 1.25, które można kupić. Byle parametry się zgadzały z oryginalną baterią.
Sam jak tylko mogę to kupuje sprzęt bezprzewodowy na baterie AAA/AA i to jest najlepsze rozwiązanie. Kiedyś robili głównie takie coś i było świetne - wyładował się gamepad? Sięgasz po zapasowe baterie, wkładasz i tyle - zajmuje to tyle czasu co podpięcie pada pod kabel... tylko dalej działamy bezprzewodowo. To samo z myszkami czy klawiaturami.
Najlepsze jest to, że na tych bateryjkach AAA/AA na ogół ten sprzęt działa zwyczajnie dłużej niż na tych ich wbudowanych akumulatorkach.
Jak to jest możliwe, skoro mysz sprzed 25 lat była w pełni naprawiana i kosztowała 15 zł, a teraz mysz za 300 nie ma wymiennych paluszków?
I bardzo dobrze, bo to jest rozum i godność człowieka. Wiem że myszki konstrukcyjnie nie są jakieś bardzo skomplikowane, ale mimo wszystko nie każdy sobie z tym poradzi. Zresztą ja nie jestem fanem myszy z akumulatorem, preferuję z normalną baterią więc wyprzedziłem UE o lata świetlne.
Aktualnie używam Logitecha G309 i bardzo lubię tego gryzonia za szereg jego zalet. Po pierwsze zasilanie bateryjne, obsługa 2.4 plus BT i przede wszystkim brak jakichkolwiek gumowanych elementów czego nienawidzę w wielu myszach co utrudnia utrzymanie takiego gryzonia w czystości.
No i transparentny plastik od spodu co mi się bardzo podoba 😁
Tak samo jak zawsze chwalę kontrolery od Xboxa, gdzie większość ludzi je wyśmiewa że są na baterie. Właśnie bardzo dobrze, szczególnie dla retro zbieraczy bo taki kontroler może leżeć w szufladzie i się nie degradować. A jak ktoś chce akumulator to przecież może sobie dokupić oryginalny lub ładować takowe w zewnętrznej ładowarce.
Surprise surprise. Wszystko trzeba wymusić prawem, inaczej by nas nawet zatruli gdyby się opłacało.