To jeszcze jej nie ukończyli?! A pamiętam tą grę. Jak kiedyś grałem w jakąś pierwszą wersje to musiałem jeść i pić co pięć kroków. Nie nadążałem z polowaniem. Głupie to było i jest do dziś na kupce gier do ukończenia... kiedyś.
The Long Dark... Gra wydana w 2014 roku. Końcem marca 2026 otrzymuje ostatni epizod fabularny... Byłem straszliwie podjarany historią i samą grą, przeszedłem ep 1-2, później długie czekanie, w 2018 był remake ep 1-2, wydali 3 jakoś końcówką 2019 jak dobrze pamiętam i znowu posucha. Ep 4 wydali w 2021 roku, jakoś we wrześniu albo październiku chyba. Blisko 5 lat później wydają ep5...
Pamiętam główne wydarzenia, ale kurde wszystko inne mi się albo zlewa, albo mam luki w pamięci. Trzeba by znowu przejść wszystkie epizody, łącznie ze średniawym 4...
Zakochałem się w klasycznym survivalu gdzie samemu planujesz kolejne działania i następny cel.
Koniec końców, świetnie że udało się im wydać ostatni epizod i mogą skupić się na drugiej części oraz małych aktualizacjach do pierwszej.
To był okres po którym przestałem się interesować wcześnymi dostępami i na szczęście mam tak do dziś i mam nadzieję że już tak pozostanie

I to jest wreszcie dobry moment na zakup tej gry, zwłaszcza, ze jest za 10 zł na Steam :) I muszę przyznać, że zapunktowali u mnie tym wstępem...