Dziś jak odpaliłem sobie MGS4 na Switchu to poczułem się jak te 18 lat temu, gdy z wypiekami na twarzy włożyłem płytę i zacząłem swoją przygodę z podstarzałym Solidem. Od bardzo dawna nie czekałem tak na żadną premierę i jaram się jak czarownica na stosie.
Takie powroty to ja lubię, a że też jestem szczególarzem to od razu przy pierwszej okazji sprawdziłem "akcesoria" jakie były w rozgrywce. I tak, Snake przynajmniej na Nintendo nie steruje robotem za pomocą DualShocka 3 tylko jakiegoś kontrolera który nie jest podobny do niczego co jest na rynku. Teraz ciekawi mnie czy Konami było zapobiegliwe i samo tak zrobiło, czy były to wytyczne Nintendo. No i czy edycje na PlayStation też mają takie zmiany, to mnie najbardziej ciekawi ale nie mam jak tego sprawdzić.
Więc jeśli nie ma DS3, to też w moim wydaniu nie będzie PS3 oraz PSP lecz jest za to zachowany iPod i jeśli on to pewnie i komputery Apple. Walkmana od Sony i Sony Ericssona pewnie też nie będzie.
Jakie wyzwanie? Ja nie mam zamiaru grać cały czas w GTA jak wyjdzie... Gram jeszcze w farminga i dooma muszę dokończyć. Maxuje też obliviona remastera