Jak się na to patrzy to jest to jeden wielki kotlet, a nawet dwa pod każdym względem.
Ja bym to zrobił lepiej na papierze:
Antarktyda
Ukrywana Technologia
Niemcy
Masoneria
Wnętrze Ziemi
Jerozolima
I ciemna strona księżyca, ale to by dopiero wyszło pod koniec gry, bo cały czas byłaby jakaś tajna podziemna baza, wyglądająca na normalne miejsce na Ziemi. Odhaczyłoby Niemców i ukrywaną technologię w jednym :P
Korpogadka. To jest po prostu remake, nieważne jak to przebrandują. Spełnia definicje remake i basta. Coraz trudniej rozróżnić między remake a remasterem ostatnimi czasy, ale tutaj jest to po prostu remake.
Nie podoba mi się ten typ urody . Pół facet Pół kobieta , szczęka jak u Arnolda
Już raz oficjalnie odświezyli jedynkę, więc musieli wymysleć z dupy powód, zeby jeszcze raz to zrobić.
Tak trochę odnośnie tych narzekań, a także w ramach ciekawostki jak teraz to wygląda. Według ich słów Catalyst to kontynuacja po Underworld. Czyli mamy w tym momencie chronologię serii:
1. Trylogia która zaczęła się w 2013, początki Lary i jej pierwsze przygody.
2. Jej dalsze przygody zawarte chociażby w Anniversary, Legend i Underworld. Nie wiemy na razie jak tutaj ma się to do Legacy of Atlantis, które jest remakiem jedynki (czyli drugi remake tej odsłony po Anniversary), a także pozostałych części od 2 do 6.
3. Catalyst które jest kontynuacją jej losów po Underworld.
Gdzieś znalazłem, że w Underworld wiek lary to coś pomiędzy 29 a 32. Czyli można założyć, że mamy w Catalyst przygody starszej Lary, minimum 30 lat. W "pierwszej" części z 2013 ma 21 lat. To w sumie wszystko pasuje i wyjaśnia drobne różnice w wyglądzie, po prostu jest dojrzalsza i tyle.
Każdej grze bez sieciówki powinno się dawać na starcie 90% i coś jeszcze za samą grę.