Komentarze do wiadomości: Disney po raz kolejny bez ostrzeżenia usunął 15 gier ze Steam; zniknęły również klasyczne Gwiezdne wojny

Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz
16.04.2026 09:40
1
2
odpowiedz
Xaisbeth_NPC
2
Legionista

Disney przygotowuje się zapewnie do otwarcia własnego sklepu z grami lub do połączenia Disney+ z EGS.

16.04.2026 22:33
WolfDale
😜
2
odpowiedz
WolfDale
97
~sv_cheats 1

Mogą mnie cmoknąć, mam kupione na GOG te dwie gry z serii Star Wars i zarchiwizowane. Więc nawet jak Disney wymusi na GOG skasowanie gry z kont, to dalej będą mogli mnie cmoknąć.

17.04.2026 09:28
3
odpowiedz
Krystian03
8
Pretorianin

Za tamtych czasów lepiej było kupować gry na płytkę i trzymać, bo potem jak wypuszczą aktualizację która psuje klimat tych gier żeby móc sprzedawać i przypadkowo się zaktualizuje to ciężej będzie powrócić do oryginalnej wersji.

17.04.2026 11:14
4
odpowiedz
Darek1785
9
Generał

Kolejna głupia korporacja która nic nie rozumie i nawet planuje kolejną idiotyczną strzelankę z tym równie śmiesznym Epicem.
Gdyby było inaczej to załatwiliby sobie jakiś Remake lub nową część starych gier z serii Gwiezdne Wojny gdzie gra byłaby dostępna tylko na ich platformie lub na Epicu, a zapowiedź powinna być całkowicie z zaskoczenia aby nawet nikt się nie spodziewał.

17.04.2026 12:27
5
odpowiedz
1 odpowiedź
pisz
193
nihilista

Disney w ogóle nie potrafi w gry. Mając takie marki i nie móc stworzyć od wielu lat porządnych gier z bohaterami filmów i komiksów to naprawdę trzeba mieć talent.

17.04.2026 13:42
Wujek Face S.
5.1
odpowiedz
Wujek Face S.
56
Gęstochowianin

Nie no bez przesady. Coś tam się kiedyś udało. Nie było tego dużo, ale coś tam było.

Forum Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl