Disney przygotowuje się zapewnie do otwarcia własnego sklepu z grami lub do połączenia Disney+ z EGS.
Mogą mnie cmoknąć, mam kupione na GOG te dwie gry z serii Star Wars i zarchiwizowane. Więc nawet jak Disney wymusi na GOG skasowanie gry z kont, to dalej będą mogli mnie cmoknąć.
Za tamtych czasów lepiej było kupować gry na płytkę i trzymać, bo potem jak wypuszczą aktualizację która psuje klimat tych gier żeby móc sprzedawać i przypadkowo się zaktualizuje to ciężej będzie powrócić do oryginalnej wersji.
Kolejna głupia korporacja która nic nie rozumie i nawet planuje kolejną idiotyczną strzelankę z tym równie śmiesznym Epicem.
Gdyby było inaczej to załatwiliby sobie jakiś Remake lub nową część starych gier z serii Gwiezdne Wojny gdzie gra byłaby dostępna tylko na ich platformie lub na Epicu, a zapowiedź powinna być całkowicie z zaskoczenia aby nawet nikt się nie spodziewał.
Disney w ogóle nie potrafi w gry. Mając takie marki i nie móc stworzyć od wielu lat porządnych gier z bohaterami filmów i komiksów to naprawdę trzeba mieć talent.