Komentarze do wiadomości: Dawn of War 4 zrobi to, na co nie odważyła się żadna odsłona serii. W grze pokierujemy nawet Prymarchą

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
05.12.2025 12:22
Shadoukira
1
2
odpowiedz
Shadoukira
115
Chill Slayer

No ciekawe jak będzie to wyglądało. Ja super znawcą uniwersum WH40 nie jestem, więc nie jestem w stanie określić jak potężny jest Prymarcha względem innych przeciwników, ale nie raz słyszałem, że są to praktycznie pół-bogowie, którzy biorą jedynie udział w naprawdę najcięższych walkach.

Ciekawe co za moc zmusi takiego koksa do wstąpienia do walki. Nie mogę się doczekać, ta gra jak na razie zapowiada się coraz lepiej.

06.12.2025 20:41
Sorkvild19
1.1
1
Sorkvild19
70
Król Kruków

Prymarchowie to w zasadzie najpotężniejsi nadludzie Warhammera, którzy faktycznie kojarzą się z pół-bogami i słusznie bo byli pisani jako swoiści herosi, synowie Boga Imperatora, którzy uosabiają jego cechy. Prymarchowie niespaczeni przez Chaos, wierni imperium to absolutne bestie na polu walki, ale nie są niezniszczalni, potężniejsze demony są w stanie ich pokonać, podobnie pozostałe frakcje jeśli chcą pokonać Prymarchę to musza sięgać po swoje najpotężniejsze zabawki lub jednostki. Jeśli chodzi o wstąpienie do walki Liona to jest to związane z tym, że ten pełni rolę takiego błędnego rycerza, który przybywa niespodziewanie na ratunek osamotnionym planetom i pomaga im w ostatnim momencie. Lion i inny prymarcha Roboute "wcale nie kręcą mnie Eldarskie laski" Guilliman to swoją drogą jedyni aktywni prymarchowie lojalni wobec imperium, pozostali są na te chwilę uznawani za martwych lub zaginionych.

06.12.2025 22:25
WeCreateWorlds
1.2
1
WeCreateWorlds
9
Pretorianin

Ok, bo nie jestem na bieżąco z lorem, i właśnie chciałem się zapytać czy są szanse na jakiś Konradów Kurze albo innych. Bo zakładam, że będzie kilka frakcji, także chaos, więc powinno być więcej różnych herosów.

post wyedytowany przez WeCreateWorlds 2025-12-06 22:26:00
07.12.2025 20:43
Sorkvild19
1.3
Sorkvild19
70
Król Kruków

WeCreateWorlds No jeśli chodzi o pozostałe frakcje to jak najbardziej mogłyby się pojawić. Po stronie Chaosu jest mnóstwo potężnych demonów oraz zdradzieckich prymarchów (Z Kondziem może być lekki problem bo tak jakby nie żyje XD), Nekroni mają swoich poszczególnych lordów pokroju Trazyna czy Orikana, Orkowie swoich hersztów (ci są bezdyskusyjnie najsłabsi w porównaniu do pozostałych) a Adeptus Mechanicus swoich arcymagosów jak Belisarius Cawl. Pytanie tylko brzmi czy ci się pojawią bo jednak Lion to już ścisła topka najważniejszych postaci w uniwersum i jego pojawienie się znacząco podnosi "doniosłość i ważność" historii a w Warhammerze jeśli pojawia się ważna postać dla jakiejś frakcji to zwykle zaraz naprzeciwko niemu pojawia się równie ważny oponent z drugiej strony, ale pojawienie się Liona może być też niestety tylko fanserwisem i oczkiem dla bardziej zaangażowanych fanów i nie będą bardziej rozdmuchiwać takiego konfliktu. Już taki konflikt dwóch Prymarchów lojalisty Guillimana i złego Mortariona był wielkim wydarzeniem, istotną częścią noweggo lore rozbitą na 3 książki. Wyciąganie za często topowych postaci może nie być zbyt mile widziane przez firmę od Warhammera Game Workshop, bo jednak to mają być BARDZO znaczące wydarzenia, którym towarzyszą nowe modele, różne animacje, często retcony i tak dalej.

05.12.2025 13:15
2
odpowiedz
katai-iwa
63
Legend

Ale będzie granie, oby im się ta gierka udała.

06.12.2025 19:40
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
Docengit
2
Junior

Nie chcieli dać Gabriela Angelosa bo uznali, że byłby zbyt OP... dali innego prymarchę... lol

07.12.2025 22:25
3.1
Asmodeus
51
Senator

Angelos nie jest prymarcha. I do tego jest znacznie slabszy od nich.

08.12.2025 09:13
Shadoukira
3.2
Shadoukira
115
Chill Slayer

Tak dali prymarchę, ale tylko jako dodatkową jednostkę na jedną misję w kampanii (pewnie finałową). Gabriel to zwykle był normalnie dostępny bohater na całą kampanię. Teraz zamiast Gabriela dostaniemy Cyrusa, czyli mocno słabszego bohatera. Dodatkowo chyba dostaniemy też jakiegoś Psykera jako drugiego bohatera.

06.12.2025 20:21
abesnai
👍
4
odpowiedz
abesnai
107
Kociarz

Bardzo czekam na tą odsłonę DoW i jestem jak najlepszej myśli.

07.12.2025 21:22
5
odpowiedz
boy3
126
Legend

Jedynka to był świetny RTS, dwójka to nie jest nawet prawdziwy RTS, a do tego jest cholernie nudna... ( Mówię o kampanii, bo multi w 2 jeszcze nie odpalałem ) Odnośnie 3 i 4 nie mam dużych oczekiwań, rts na miarę jedynki już raczej nie dostaniemy ;/

post wyedytowany przez boy3 2025-12-07 21:24:46
28.12.2025 17:30
6
odpowiedz
1 odpowiedź
segeta
11
Legionista

Fajnie że też na ps5 będzie.

28.12.2025 18:03
Milka^_^
6.1
Milka^_^
253
8 gwiazdek

E, nie. Total war ma być na konsolę, Dawn of war nie

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl