No ciekawe jak będzie to wyglądało. Ja super znawcą uniwersum WH40 nie jestem, więc nie jestem w stanie określić jak potężny jest Prymarcha względem innych przeciwników, ale nie raz słyszałem, że są to praktycznie pół-bogowie, którzy biorą jedynie udział w naprawdę najcięższych walkach.
Ciekawe co za moc zmusi takiego koksa do wstąpienia do walki. Nie mogę się doczekać, ta gra jak na razie zapowiada się coraz lepiej.
Prymarchowie to w zasadzie najpotężniejsi nadludzie Warhammera, którzy faktycznie kojarzą się z pół-bogami i słusznie bo byli pisani jako swoiści herosi, synowie Boga Imperatora, którzy uosabiają jego cechy. Prymarchowie niespaczeni przez Chaos, wierni imperium to absolutne bestie na polu walki, ale nie są niezniszczalni, potężniejsze demony są w stanie ich pokonać, podobnie pozostałe frakcje jeśli chcą pokonać Prymarchę to musza sięgać po swoje najpotężniejsze zabawki lub jednostki. Jeśli chodzi o wstąpienie do walki Liona to jest to związane z tym, że ten pełni rolę takiego błędnego rycerza, który przybywa niespodziewanie na ratunek osamotnionym planetom i pomaga im w ostatnim momencie. Lion i inny prymarcha Roboute "wcale nie kręcą mnie Eldarskie laski" Guilliman to swoją drogą jedyni aktywni prymarchowie lojalni wobec imperium, pozostali są na te chwilę uznawani za martwych lub zaginionych.
Ok, bo nie jestem na bieżąco z lorem, i właśnie chciałem się zapytać czy są szanse na jakiś Konradów Kurze albo innych. Bo zakładam, że będzie kilka frakcji, także chaos, więc powinno być więcej różnych herosów.
Nie chcieli dać Gabriela Angelosa bo uznali, że byłby zbyt OP... dali innego prymarchę... lol
Tak dali prymarchę, ale tylko jako dodatkową jednostkę na jedną misję w kampanii (pewnie finałową). Gabriel to zwykle był normalnie dostępny bohater na całą kampanię. Teraz zamiast Gabriela dostaniemy Cyrusa, czyli mocno słabszego bohatera. Dodatkowo chyba dostaniemy też jakiegoś Psykera jako drugiego bohatera.
Jedynka to był świetny RTS, dwójka to nie jest nawet prawdziwy RTS, a do tego jest cholernie nudna... ( Mówię o kampanii, bo multi w 2 jeszcze nie odpalałem ) Odnośnie 3 i 4 nie mam dużych oczekiwań, rts na miarę jedynki już raczej nie dostaniemy ;/