Komentarze do wiadomości: Daniel Vávra wbija szpilę prosto w serce Ubisoftu. „To mogłoby dać 10 gier wielkości KCD2, z których każda byłaby tworzona przez 7 lat i wydawana co roku!”

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
22.05.2026 09:10
1
odpowiedz
lis22
98
Generał

No tak ale Ubisoft też potrafi pracować nad kilkoma grami na raz, ma trzy lub nawet cztery autorskie silniki, nie rozumiem tylko, dlaczego takie problemy sprawiają im remaki? Najpierw Prince a teraz, ponoć Splinter Cell. Beyond God and Evil 2 też zawisnął w developerskim piekiełku i nie wiadomo co dalej a mając tylu Ludzi to już dawno powinni to wydać.

22.05.2026 10:03
1.1
odpowiedz
SylwesterZ
80
Konsul

lis22  Odpowiedzią jest nepotyzm na stanowiskach kierowniczych. Aby prowadzić firmę w dowolnej branży trzeba się tym tematem choć trochę interesować, albo mieć od tego ludzi. Właściciele i zarząd obstawili firmę rodziną i znajomymi, którzy na grach znają się tyle co świnie na gwiazdach i mamy efekt, a pracownicy niższego szczebla nie zrobią wszystkiego za kierownictwo.

PS. Mnóstwo kreatywnych osób na kierowniczych stanowiskach opuściło Ubisoft w ostatniej dekadzie, i to tyle co wiadomo z różnych wiadomości sieciowych, a zapewne jeszcze większa liczba takowych rezygnacji nie była publikowana.

post wyedytowany przez SylwesterZ 2026-05-22 10:05:53
22.05.2026 09:36
Gandohar
2
odpowiedz
Gandohar
35
Pretorianin

A już miałem nadzieję, że jeżeli przestał robić gry, to nie zobaczę więcej jego "mądrości"... Krytyka Ubisoftu to teraz najprostrzy sposób na uzyskanie taniego poklasu, karmi swoje wybujałe ego lajkami na twitterze...

22.05.2026 10:14
DocHary
3
odpowiedz
DocHary
89
Unclean One

Kończę właśnie AC Shadows i jestem już zwyczajnie zmęczony.
Ogrywam serię od samego początku i bawiłem się dobrze do Odyssey'a. Widzę i hajsu przepala się na tej grze, gdyż ma potworną ilość zawartości, niestety powtarzalnej i bez polotu. Walka to dla mnie struganie, więc gram na najłatwiejszym, żeby sobie nią zbytnio głowy nie zawracać. Dialogi w większości przeklikuję, bo choć nawet dobrze napisane, to zupełnie nieciekawe i nie wzbudzające emocji. Itemizacja to w zasadzie przekładanie znajdziek na wyższe poziomy, połowa drzewka przypomina MMO, a housing wymaga gigantycznych zasobów.
Nadal jara mnie to, co uwiodło mnie te 20 lat temu, czyli eksploracja i mordowanie (shinobi oczywiście). Zastanawia mnie jednak jaki dzban zdecydował o zdjęciu npców z dachów. Mam teorię, że im się AI wykrzaczało non stop na japońskich pokręconych dachach i nie dali rady tego ogarnąć. Uzasadniają to "bezpieczną przystanią" dla Naoe, ale mogli chociaż wieśniaków wpuścić, bo niemobilność samurajów jeszcze ma jakiś sens.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl