aha, czyli ktoś kiedyś, dawno temu kupił sobie wiedźmina 3, w którego mógł sobie grać na swoim średniej klasy sprzęcie. Nagle wchodzi CDP Red cały na biało i stwierdza, że od dziś na twoim sprzęcie już wiedźmin chodził nie będzie, bo tak. Nieważne, że przez lata chodził bez zarzutu.
Nadal możesz zainstalować starszą wersję wiedźmina, za którą zapłaciłeś. 10 lat temu nie kupowałeś przecież 3 dodatku ani aktualizacji next-genowych. Więc jak go kupiłeś 10 lat temu, to on nadal będzie działał na sprzęcie sprzed 10 lat.
Poza tym fakt, że masz grę sprzed 10 lat nie obliguje cię do zakupu dodatku, o którym nikt już nie myślał od wydania krwi i wina.
No i to, że gra nie jest testowana na win10 nie znaczy, że na nim nie działa. Podobnie z linuxami - też oficjalnie nie ma wsparcia, a gra działała czasami lepiej, niż na windows.
Bosze...
Pitolenie pod dyktando Microsoftu ;)
Przecież do 13 października tego roku wsparcie Windows 10 jest ale trzeba jest sobie tylko w Ustawieniach wyklikać.
A później ma też być dostępne za opłatą roczną.
PS
A w tym czasie pojawi się "najlepsiejszy, kolejny konieczny" Windows 12 :D
No nie. Wsparcie dodatkowe dla w10 kończy się w październiku br. i po tym terminie nie będzie już aktualizacji.
A windows 11 już został załatany tak w ogóle? Bo podobno są z nim problemy jakieś :|
No szkoda, nie mam zamiaru zmieniać systemu dopóki działa ten. Nawet i tak nie mogę zainstalować bo mój komputer nie spełnia wymagań. Najwyżej nie zagram w tą część.