Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Czy to poważnie?”. Gracze są przerażeni że SSD o pojemności 2 TB do PS5, kosztuje już prawie tyle co kiedyś konsole

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
18.09.2026 12:21
DarthMadara
1
2
odpowiedz
DarthMadara
7
Konsul

Jak ludzie kupują masowo sprzęt w chorych cenach, to czemu się dziwią że teraz są jeszcze bardziej chore ceny?
Trzeba było głosować portfelem... ale nieeeeee, lepiej kupować bo zabraknie!!! To kupujcie! i płaczcie!

Tak samo kupują idioci PS5 PRO w chorej cenie, bo GTA 6!
To nie jest mi ich żal. Niech bulą. Podziękować bogaczom którzy widocznie mają nadmiar hajsu.

18.09.2026 12:23
Pleśniowy_Stwór
1.1
odpowiedz
Pleśniowy_Stwór
1
Centurion

DarthMadara Miałoby sens jakby na pro było 60 fps,ale nie ma :)

Mi niepotrzebny SSD dodatkowo bo wystarczy usuwać gry w które się nie gra i tyle.

18.09.2026 12:29
DarthMadara
1.2
1
odpowiedz
DarthMadara
7
Konsul

Pleśniowy_Stwór No ale weź wytłumacz tym narkomanom, że tam jest żałosna jakość FPS 30 za chore pieniądze.
Ja tam kupiłem dawno temu SSD Sandiska na usb c i dokupiłem kilka HDD w celu archiwizacji danych. Na konsoli wystarczy mi 825GB a na kompie mam 1,5 TB SSD NVME gen 3 i 4. Mam też kilka starych HDD to mogą mnie pocałować w zad z tymi podwyżkami.
Niech dalej podwyższają ceny... a ci idioci niech kupują.

Pomijając to że w PL ZAIKS wymusił podwyżkę cen nośników, więc dodatkowo dowalą 2-3% do ceny!

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-09-18 12:30:44
18.09.2026 13:16
Quassar
1.3
odpowiedz
Quassar
32
Centurion

DarthMadara ja mam kompa z 2011 w 2015 zmieniłęm grafikę i dorzuciłem parę dysków w 2018 zmieniłem mojego procka na exona za 100zł który byl wydajnościowo porównywalny do intela 10 generacji i znów mogłem grać w najnowsze hity na wysokich ala średnich
niestety sporo najnowych gier AAA już tan ledwdo na cyk trybi i wypadło by w końcu nowego kompa kupił całkiem bo nic więcej ze starego nie wycisnę niestety kur.. ceny takie że chyba musze się jeszcze ze 2-3 lata pomęczyć na nim..

Na reddicie widziałem zdjęcie typa jak w 2024 kupił dysk nvme od samsunga za 600zł a ramy za 500zł
teraz te same ramy i dysk kosztuje 2300 i 2600 zł

czyli 1100zł vs 4900zł w przeciągu 2 lat tak cene wywaliło to jest Chore!!!!!!
Nie wydam ani grosza !!! będę czekał aż cena znormalnieje..

18.09.2026 12:51
Wronski
2
odpowiedz
Wronski
43
Senator

To nie ceny sprzetu ida w gore tylko ludzie nie potrafia zarabiac na AI zeby bylo ich stac na jego kupno :D

18.09.2026 13:35
Solnica
3
odpowiedz
Solnica
166
Lord Vaako

GRYOnline.pl

W lutym kupiłem dysk w x-kom, teraz w tym samym sklepie ten dysk ma cenę x2.5 - po....ne 😁 A już wtedy ten dysk wydawał mi się strasznie drogi.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl