Jeżeli ktoś myśli że kupię ps5pro żeby sobie pooglądać odbicia swiata w kałuży to się głęboko myli. Kolejną generację konsoli też kupię z opóźnieniem. Nie muszę grać w gta6. Zawiodłem sie na obecnej
Bo mam i mocny komputer i konsole nie jedna :) a jakby mi było mało nie mam problemu sobie dokupić kolejnego uzgodnienia
Dobra, akurat mam kawalerkę (wprawdzie 2 pomieszczenia) i faktycznie łatwo mi było puścić pod listwą 5 metrów kabla. Nie mniej zastanawiam się czy nie ma jakiegoś dongla z mini-PC, który by przejął obraz z "dużego" PC? Można też puścić kabel w instalacji np. podsufitowej lub po ścianie lub w listwie. Sposobów jest wiele.
Mam slima. Jestem BARDZO zadowolony z tej generacji i także z CP 2077 w wersji na PS5 (ogrywam sobie właśnie, ogólnie to po raz czwarty). Jedynym minusem tej wersji, na podstawowe, słabsze PS5 jest właśnie ray tracing - szczątkowy (tylko cienie, framerate spada, po włączeniu tej opcji, o połowę). Postawiłem więc na tryb "performance", w którym gra zapieprza w ponad 60 klatkach, no ale mamy stary, dobry (w wypadku tej gry naprawdę dobry) raster. Człowiek szybko się przyzwyczaja, choć najbardziej brakuje mi tych odbić, które miałem na PC ;).
Z ciekawości sprawdziłem jak to zaimplementowano na PS5 PRO i cóż - NOKAUT. CDP wykonał kawał świetnej roboty, w komentarzach tą wersję ludzie brali za nagraną na PC z włączonym patch tracingiem lub jakimiś modami. Myślę, że NIC więcej nie trzeba tu dodawać, Redzi mogą być z siebie dumni.