Komentarze do wiadomości: Cyberpunk 2077 na PS5 Pro wygląda obłędnie. Gracze nie mogą wyjść z podziwu, ale i tak znaleźli kilka powodów do narzekań

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
09.04.2026 17:10
1
1
odpowiedz
sthoss
60
Centurion

Jeżeli ktoś myśli że kupię ps5pro żeby sobie pooglądać odbicia swiata w kałuży to się głęboko myli. Kolejną generację konsoli też kupię z opóźnieniem. Nie muszę grać w gta6. Zawiodłem sie na obecnej

09.04.2026 18:00
TRX
1.1
2
odpowiedz
TRX
220
Generał

sthoss Najgorsze jest to że, jak widać, wielu osobom to nie przeszkadza :P Zaskakująca jest sprzedaż konsol Sony, które tak po prawdzie w kwestii gier niewiele oferują.

09.04.2026 19:48
1.2
odpowiedz
Bartooszki
35
Pretorianin

TRX patrzac z innej perpektywy, to ludzia sie juz w glowie pierdzieli od wymagan , co te konsole maja niby oferowac ? przeciez to logiczne ze konsola sluzy do ogrywania gier wygodnie na sofie a ze nie oszukujmy sie sony ma te gry "eksluzywne" lepsze oraz tez jak cos zrobi nowego to robi to dobrze wiec konsole sie dobrze sprzedaja, mialem xboxa  tego X czyli najnowszego najlpeszego i szczerze mowiac wiecej to wlaczalem ps5 jak xboxa po roku go sprzedalem bo na xboxie jedynie co mnie interesowalo to ograc starfielda na premiere, stalkera 2, oraz forze horizon 5, teraz wszytskie te gry jak i nowa forza tez bedzie na ps5 w dniu premiery wiec dla mnie xklocek juz totalnie jest zbedny nawet fanboye xklocka juz nie maja co mowic bo wczensiej to jeszzce bronili sie tym game passem ale no niestety konkurecja juz tez ma te ps plus essential czy tam premium i masz to samo co w game passie

09.04.2026 22:17
1.3
odpowiedz
TobiAlex
225
Legend

Bartooszki no tak, bo na PC nie da się grać wygodnie na sofie....

09.04.2026 22:21
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Bartooszki
35
Pretorianin

TobiAlex jeśli jesteś kamikaze to nikt ci nie broni chodzić z komputerem z pokoju do salonu i podłączać kompa pod tv nie wspominając już o tym że w dwójkę raczej nie wyobrażam sobie grać na kompie ale to już jak kto woli ja całe szczęście takiego problemu nie mam
Bo mam i mocny komputer i konsole nie jedna :) a jakby mi było mało nie mam problemu sobie dokupić kolejnego uzgodnienia

09.04.2026 23:06
TRX
2.1
1
odpowiedz
TRX
220
Generał

O czym Ty piszesz? Nie wiesz że jest coś takiego jak kabel? Sam mam podpiętego peceta do 2 monitorów i 1 tv 55" i jedyny problem, aby grać na tv, to nacisnąć na klawiaturze skrót "Win+P" oraz wziąć bezprzewodowego pada Xbox :P

10.04.2026 02:11
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Bartooszki
35
Pretorianin

TRX jak sie mieszka na kawalerce i ma się wsuzysko w jednym pokoju to zmienia postać rzeczy ale bierz pod uwagę że nie każdy ma całe mieszkanie w jednym pokoju, mi się by nie widziało ciągać 10 metrów kabla z pokoju gdzie mam kompa do salonu gdzie mam tv, już lepsz alternatywą był by Steam Link w każdym razie jak dla mnie konsole są po to aby szybko włączyć wziąć pada i grać a nie się pierdzielic ale każdy sobie działa jak mu wygodniej ja jak mam sobie kupić nową grę na kompa która wchodzi również na konsole to wolę kupić wersję konsolową proste

10.04.2026 16:36
TRX
3.1
odpowiedz
TRX
220
Generał

Dobra, akurat mam kawalerkę (wprawdzie 2 pomieszczenia) i faktycznie łatwo mi było puścić pod listwą 5 metrów kabla. Nie mniej zastanawiam się czy nie ma jakiegoś dongla z mini-PC, który by przejął obraz z "dużego" PC? Można też puścić kabel w instalacji np. podsufitowej lub po ścianie lub w listwie. Sposobów jest wiele.

10.04.2026 06:49
4
odpowiedz
Sebcza_k
43
Konsul

Gitara, choć ja mam slima i gram w 60 fps i grafa jest git

10.04.2026 10:07
lordpilot
👍
5
odpowiedz
1 odpowiedź
lordpilot
236
Legend

Mam slima. Jestem BARDZO zadowolony z tej generacji i także z CP 2077 w wersji na PS5 (ogrywam sobie właśnie, ogólnie to po raz czwarty). Jedynym minusem tej wersji, na podstawowe, słabsze PS5 jest właśnie ray tracing - szczątkowy (tylko cienie, framerate spada, po włączeniu tej opcji, o połowę). Postawiłem więc na tryb "performance", w którym gra zapieprza w ponad 60 klatkach, no ale mamy stary, dobry (w wypadku tej gry naprawdę dobry) raster. Człowiek szybko się przyzwyczaja, choć najbardziej brakuje mi tych odbić, które miałem na PC ;).

Z ciekawości sprawdziłem jak to zaimplementowano na PS5 PRO i cóż - NOKAUT. CDP wykonał kawał świetnej roboty, w komentarzach tą wersję ludzie brali za nagraną na PC z włączonym patch tracingiem lub jakimiś modami. Myślę, że NIC więcej nie trzeba tu dodawać, Redzi mogą być z siebie dumni.

10.04.2026 16:33
TRX
5.1
odpowiedz
TRX
220
Generał

Podrzucić Ci screena z Cyberem z włączonym PT oraz drugim bez PT, ale z włączonym na Ultra RT?

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl