Komentarze do wiadomości: Cyberpunk 2 nie zadowoli graczy, którym nie podobał się jeden element Cyberpunka 2077. „Ostatecznie bardziej cenię sobie naszą nieprzerwaną immersję”

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
31.01.2026 13:14
Cyberszczur
1
2
odpowiedz
Cyberszczur
56
Pretorianin

Ale co za problem dodać łażenie za pleców a wszystko inne z oczu bohatera?

31.01.2026 13:17
animatiV
2
odpowiedz
animatiV
110
The Ultimate PCMR

Jak dla mnie to dobra decyzja. Widok pierwszoosobowy jest bardziej immersyjny dzięki czemu można się dużo bardziej wczuć w postać. Cyberpunk jest takim lekkim immersive simem więc pasuje jak ulał. Zazwyczaj dwa tryby widoku nie są sobie równe i ten drugorzędny wygląda po prostu słabo.

31.01.2026 13:24
Wrzesień
3
2
odpowiedz
Wrzesień
76
Idiot Doom Spiral

Mnie się ogólnie ten zabieg podobał w jedynce, natomiast problemem było to, że przez całą grę nie mieliśmy za bardzo okazji, żeby pooglądać naszą postać. Niby gra oferowała mnóstwo możliwości na wymodelowanie samej tylko twarzy, ale co z tego, skoro obejrzeć ją mogliśmy co najwyżej w lustrze, albo ewentualnie jadąc motorem. Był to pewien zgrzyt.

31.01.2026 13:27
Felipe
4
odpowiedz
Felipe
22
Messiah

Pytanie czy gdyby dodali nawet TPP to czy animacje itd. wyglądałyby tak samo dobrze w FPP i TPP jak to jest np. w RDR2.

31.01.2026 13:30
😂
5
1
odpowiedz
Albert-san
30
Chorąży

Argument o „immersji w FPP” to żaden argument, równie dobrze można powiedzieć, że Wiedźmin (1-3) nie jest immersyjny, bo jest tam widok TPP, a skoro tak, to niech w tym nowym Wiedźminie z Ciri zmienią to i dadzą FPP zamiast TPP, skoro to takie „immersyjne”, a najlepiej to niech zrobią Cyberpunka 2 tylko na VR, bo granie na klawiaturze i myszy psuje "immersje!"

post wyedytowany przez Albert-san 2026-01-31 13:40:11
31.01.2026 14:30
dj_sasek
6
odpowiedz
dj_sasek
174
Freelancer

Zdecydowanie wolę gry z widokiem TPP, szczególnie wtedy gdy do akcji dodatkowo wchodzi prowadzenie pojazdów. Przeskakiwanie między kamerami dla mnie jest nienaturalne a niestety widok w FPP jest często źle zrobiony w tym aspekcie.

31.01.2026 14:41
Zły Wilk
7
odpowiedz
Zły Wilk
88
Konsul

Rodzaj widoku to ostatnia rzecz która wpływa na immersję. Mnie z immersji w Cyberpunku wybijały spadające z nieba samochody i głupie "decyzje" które trzeba było podjąć bo gra dawała żadnej alternatywy.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl