Warto odnotować, że wersja tzw. "Fizyczna" będzie zawierać fizyczny kod, to znaczy w pudełku nie będzie płyty.
Fajne czasy mamy.
Jak dadzą za kilka lat za darmo w Epiku to może włączę. Piątki do tej pory nie skończyłem bo była strasznie nudna.
Zdecydowanie więcej rozrywki zapewnia KCD2, Gothic Remake czy Twierdza HD.
I zdecydowanie bardziej wolałbym za tę cenę dodać sobie do biblioteki takiego chociażby BG3 w którego jeszcze nie grałem, niż marnować ponad 300 złotych na grę o niczym.
Uproszcze ci to inaczej 80usd=80euro.
A 80 euro to w polsce 349zl i taka cena bedzie widniec jutro rano na PSStore.
Robcie screeny.
Normalna cena, jak za dzisiejsze gry ;d Każdy krzyczał, że będzie 100$, a tu taka miła niespodzianka.
Ludzie cena jest taka bo nie będzie używanych kopii. To koniec używek w ogóle.
Online może być sprzedawany osobno :)
Plus fabularne dlc.
ileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? Dobrze, ze mnie takie gry dla nizin społecznych nie interesują
Warto odnotować, że wersja tzw. "Fizyczna" będzie zawierać fizyczny kod, to znaczy w pudełku nie będzie płyty.
Fajne czasy mamy.
Wydawcy mieli narzucić nowy standard cenowy a narzuca kompletny brak wydań płytowych i tak zarobią jeszcze lepiej 🤭
"Zg*wnowacenie".
Kiedy jakiś produkt ma dopiero podbić rynek, producent robi co może aby przekonać do siebie klienta. Ale kiedy już odniesie sukces, następuje proces stopniowego pozbywania się wszystkiego co nie jest absolutnie konieczne do sprzedaży produktu, a co w jakiś sposób podnosi koszty.
Kiedy CDP walczyło o polskiego klienta z piratami, musiało mocno obniżyć ceny i wydawać super bogate wydania fizyczne.
W sytuacji, w której miliony graczy wyczekują nowego GTA jakby to nie było nie wiadomo co, fizyczna płyta w pudełku jest tylko takim dodatkiem, który przedraża, a którego usunięcie nie odbije się na sprzedaży bo nie jest dla chyba nikogo dealbreakerem.
Wydanie pudełkowe bez płyty ale za to na kod.
Geniusze 2Take. No cóż to nie kupię na konsolę. xD
Pozdrawiam maniaków którzy kupili specjalnie pod tą grę konsolę z napędem xD
Czyli przecieki co do ceny były prawdziwe, jednak tego że fizyczne kopie nie będą miały płyt się nie spodziewałem, ładna niespodziankę wielki R przygotował, jestem ciekaw czy i tym razem będzie bojkot gry bo nie ma fizycznych kopi
Serwery ms i sony będą musiały sie nieźle napocić w dniu premiery
"Ultimate Edition zaoferuje ekskluzywną kolekcję najlepszych ... akcji wplecioną we wszystkie aspekty przygody Jasona i Lucii" Elementy fabuły zależne od wersji gry to już jest k..stwo w najczystszej postaci. Jeszcze chwila i w ogóle będą zakończenia gry dla biednego plebsu i bogatych vipów.
Via Tenor
✅ Czyli z zakresem ceny gry, "trafiłem" idealnie. Pisałem 350-450. "Analityk". 💸💰
A tak poza tym, ależ to będzie piaskownica ❤️
Czyli standardowa cena... ale jakim kosztem? Do tej pory chociaż konsole były resztką normalności i utrzymywały możliwość zakupienia używek.
Niby wersje "digital only" to przepowiadały, ale jednak człowiek mógł się łudzić.
I tak będzie rekord sprzedaży, czy to się komuś podoba, czy nie. Najgorsze jak inni wydawcy pójdą za R* i walną takie ceny.
100 $ za wersję która oprócz grę w formie kodu i pełno wirtualnych śmieci...
Wolałbym wersję bez trybu online w niższej cenie.
99 dolarów to 378zł a nie 469zł zanim autor napiszę artykuł radzę sprawdzić kurs dolara
Gdzie link do ogłoszenia cen od Take2? Daliście tylko odnośnik do oficjalnej strony GTA6 gdzie nie ma podanych cen, kolejna wtopa potężnych dziennikarzy.
Edit: Na oficjalnej stronie T2 nic nie ma, na oficjalnych social mediach też nic nie ma, to samo u Rockstara.
Ja raczej i tak będę cisnął dopiero na ps6, żeby nie grać w 30 fps, ale jako przeciwnik tych wszystkich "super-duper edition" obowiązkowo dochodzi czekanie aż wersja ultimate potanieje. Czyli pewnie za jakieś 4-5 lat będę grał.
Jak dadzą za kilka lat za darmo w Epiku to może włączę. Piątki do tej pory nie skończyłem bo była strasznie nudna.
Zdecydowanie więcej rozrywki zapewnia KCD2, Gothic Remake czy Twierdza HD.
I zdecydowanie bardziej wolałbym za tę cenę dodać sobie do biblioteki takiego chociażby BG3 w którego jeszcze nie grałem, niż marnować ponad 300 złotych na grę o niczym.
Gdzie te asy finansjerki które zapewniały, że rockstarowi nie opłaca się by gra była droższą niż inne tytuły AAA?
Zapewne sprzedadzą leciutko ponad 100 mln egzemplarzy na kilku platformach, może i w rok.
Wycięli zawartość i ją sprzedawają za 120 zł. Zajebiste mamy czasy
Rozumiem ze to z troski o ekologie nie bedzie plyty w pudelku a nie z checi wyrwania rekordowej ilosci hajsu za sprzedanie dwa razy tej samej gry w pelnej cenie na konsole a pozniej pc.
Te dodatki Ultimate Edition są do singla, czy do GTA (VI) Online? Na konsolach ma to sens, ale na PC będzie pewnie pełno modów to może dodadzą je do standardowej edycji w razie premiery..
Te screeny są tak rozmazane, że aż boli. Szykuje się agresywny upscaling, żeby to mogło sensownie działać na obecnych konsolach. Sama cena bardzo wysoka, ale m.in. Diablo 4 na premierę kosztowało około 300 zł, więc w sumie można było się spodziewać, że GTA 6 podniesie poprzeczkę. Brak płyty jest zaś karygodny. Jedynym uzasadnieniem tego faktu jest chęć zabicia rynku używek.
Cena w standardzie rynkowym, na pewno lepsza niż wycenili np blood of dawnwalker.