Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do gry: Castlevania: Belmont’s Curse

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
03.10.2026 17:20
1
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
19
Generał

Demo jest dostępne, można sprawdzić grę i się mocno zdziwić a nawet zirytować że w grze nie ma żadnych symboli chrześcijaństwa, a bohaterkach niszczy Figura Matki Bożej, we Francji która w tamtym czasie była narodem katolickim.
Brakuje tylko symboli muslimów w tej grze.

W demie jest kilka bugów, 2-3 razy grę mi wywaliło. Dziwnie działa mechanika uniku, trzeba stać w miejscu i nacisnąć klawisz, gdy naciśniemy kombinację kierunek + unik to postać wykonuje ślizg...
Ogólny vibe gry, jakoś tak mało Castlevanie przypomina, chyba za bardzo skręcili w rogalika i za bardzo chcą wszczepić gry typu Dead Cells, Noita, BlazBlue: Entropy Effect i kilka innych.

post wyedytowany przez LokalnyRzezimieszek 2026-10-03 17:27:56
03.10.2026 17:44
CyxVonTrix
1.1
odpowiedz
CyxVonTrix
1
Pretorianin

LokalnyRzezimieszek Przeciez drugi spell to rzut krzyzem, mysle ze symboli chrzescijanskich bedzie wiecej, zreszta demko trwa z 20 minut to czego oczekiwales.
Wslizg przy bieganiu to standard w tego typu grach, jak stoisz to odskok albo odskok podwojny (jak nacisniesz 2x). Mnie sie gralo bardzo dobrze, jedyne do czego mialbym zastrzezenia to boss jakis taki zbyt szybki, nie wiem ale cos mi w nim nie pasowalo. To samo lucznicy, strzasznie szybkie te strzaly i ciezko ich uniknac wslizgiem. Git gut i te sprawy, ale mogliby to ciutke zluzowac.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl