Gdzie tam do SCBW LOL
A tak poza tym, sc bw mimo że był zajebisty, to już jest przestarzały, zresztą nawet w sc bw balans nie był idealny
Zalezy dla kogo, korki dalej graja w BW i w Kor SC jest bardziej populrny niz badziewny SC2.
To samo można by pisać o warcraft 4, ale sytuacja ta sama co SC 3.
Jeśli chodzi o StarCraft 1, to jest remaster, nie remake, a to poważna różnica.
Zresztą, po co zmieniać na siłę, jak coś jest dobre i sprawdzone?
Owszem nie ma szans na dobrą strategię od blizza, ale Starcraft idealnie pasuje na grę akcji, tu mogliby coś porządnego wymyślić.
StarCraft 1 i Cywilizacja to dwie strategie które uważam za wybitne w dziejach gamingu.
To co zrobił StarCraft w Korei to niemal stało się sportem narodowym.
Oczywiście w StarCrafta 2 grałem lata i się pasjonowałem ale później przeszedłem na Diablo i nie żałuję
Dzisiaj gram na lejcie w Diablo IV i muszę powiedzieć, że Plany Wojenne to bardzo ciekawy endgame. Co prawda możemy nadal podróżować po otwartym świecie w poszukiwaniu przygód ale ten nowy endgame fajnie działa i umożliwia szybką podróż pomiedzy lochami, podziemiami czy miastami.
bardzo dobre zmiany, zergów prawie w ogole nie było wysoko na turniejach poza Serralem. tzn shin, lambo, rogue czy solar coś tam grają ale notoryczne oklepy od protossów jak: classic, hero czy maxpax. to samo na terrańską kampe się mega ciezko grało.
Czy te zergi co błagały tego całego blizzarda są teraz z nami w pokoju?