Freedom Cry pewnie planują jako popremierowe DLC, a ten tryb multi to i tak nie była duża rzecz i praktycznie nikt w to nie grał.
Bardziej się obawiam że wytną wątek współczesny, bo są takie plotki że go nie będzie. Co prawda w Black Flag to były już popłuczyny po wątku Desmonda to i tak nie jest to powód żeby go wycinać. W końcu nadaje sens temu czemu w ogóle śledzimy wątek Edwarda o co chodzi z tymi artefaktami i mędrcami z dziwnymi oczami.
Jeśli chodzi o inne gry do zremakowania, to mogą spróbować z AC Rogue (w końcu będą mieli już assety z remaku Black Flaga), ale najlepiej gdyby stworzyli AC 2, Brotherhood i Revelations, złączone w jedną dużą produkcje.
Podobno Ubisoft obecnie pracuje nad jeszcze jednym remakiem serii Assassin’s Creed
Remake AC2 przygarnę nawet szybciej, niż Black Flag.
1, 3, Rogue, Unity, Syndicate pomimo nieraz trudów, dociągnąłem do końca, natomiast dwójka i brotherhood jakoś zupełnie nie potrafiły mnie wciągnąć przez kiepskiego głównego bohatera.
Natomiast jakby zrobili dobry remake to może pojawiłaby się okazja żeby dać im jeszcze jedną szansę. Jednak remake tych części powinien opierać się raczej na wyśmienitym Unity, który doprowadził formułę do szczytu niż na RPGowych częściach (które są fajne, ale wymagałyby przebudowania całej gry).
Aczkolwiek nie ma co ukrywać, że na Remake najbardziej zasługuje jedynka - mnóstwo tam niedoróbek, powtarzających się misji, ale też bardzo ciekawy klimat. No i jest to początek całej serii.
Jeśli już dodadzą Freedom Cry, to ponownie jako płatną zawartość. Jeśli chodzi o brak multi, to się nie dziwię. Robią swoje Assassin's Creed Fall Guys i po co im konkurencja.
Ja bym chciał remake ac1, 2, Brotherhood i revelations, ale musiałby to robić ktoś inny. Ubisoft nie da rady już. Oni nie są już w stanie zrobić nic dobrego. Chyba, że remaki samej grafiki, a reszta po staremu to jeszcze.