Komentarze do wiadomości: Black Clover dobiega końca. Finał jednej z najlepszych mang ostatnich lat da odpowiedź na to, czy Asta spełnił marzenie o dotarciu na sam szczyt

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
30.04.2026 12:11
1
1
odpowiedz
toyminator
101
Senator

W końcu. Niestety ale black clover jest przeciągnięte. Myślałem że Fairy Tail pod względem walk było już do bani(siła przyjaźni itp itd, wiem że takie mangi tak mają, ale bez przesady) Black clover robi to jeszcze gorzej.O nie, ostatni atak, nie mamy sił. Na szczęście mamy magów którzy nas nakarmią i jedziemy dalej ;D Pasuje to do takiego świata, ale nie jak jest nadużywane. 
A co do OP...pomału...tia ;D

30.04.2026 14:09
Mangas
1.1
odpowiedz
Mangas
6
Centurion

toyminator nie sposób się nie zgodzić. Ten schemat jest fajny, ale wałkowanie go non-stop sprawia, że starcia można pominąć, bo i tak wiemy jak się potoczą i jak się skończą. Bez dramatów, bez zaskoczeń. Jedyny plus jest taki, że skoro historia w mandze się kończy, można mieć nadzieję, że i anime pociągną już do końca.

P.S. W tytule artykułu brakuje jednego słowa: "Finał jednej z najlepszych mang ostatniej (...)"  Ostatniej czego? Dekady?

30.04.2026 16:33
1.2
odpowiedz
toyminator
101
Senator

Mangas Jak się było młodszym, to nie zwracałem na to aż takiej uwagi, Patrz takie jajca smoka ;D
Ale czym człowiek starszy, i czym więcej się różnych rzeczy widzi, to nadmiar takiej infantylności drażni. Ale w końcu to są serie młodzieżowe ;D Bawi to na początku, ale jak autor nie wie kiedy skończyć, i zbyt często korzysta z tych schematów...no cóż.
One Piece mam wrażenie,że ma to zrobione w porządku. Oczywiście schematy są,ale walki w OP nie drażnią tak jak w FT i BC.
Chociaż w aktualnych wydarzeń, trochę już mi zaczyna pachnieć typowo shounenowymi schematami do bólu. Ale ten świat jest tak dobrze zbudowany, i moce tak ogarnięte, że to jedyna manga w której mi to aż tak nie przeszkadza, i ciągle chcę więcej.

04.05.2026 14:26
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Strach
5
Junior

Przeczytane i kiepskie zakończenie dupy nie urywa, liczyłem na coś więcej, i kończy sie kolejnym konfliktem chyba.

04.05.2026 15:32
2.1
odpowiedz
brezniew666
1
Legionista

Strach damn, liczyłem że będzie lepsze...

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl