Wrogie przejęcie to byłoby ze strony Netflixa. Cieszy, że Paramount walczy o przejęcie HBO to będzie dobre rozwiązanie.
Wrogie to nie znaczy niekorzystne dla konsumentów, znaczy, że firma X wbija się w przejęcie firmy Z przez firmę Y przelicytowując ją na ostatniej prostej.
To, ze dla nas korzystniejsze jest to, że ktoś się wbija w całą sprawę to zupełnie inna kwestia.
Lepiej niech wykupi Paramount, którego CEO poleciał się poskarżyć Trumpowi? Wasza niechęć do Netflixa jest zaślepiająca.
Otóż to jest kwestia tego, czy będzie źle czy bardzo źle.
to nie jest kwestia nienawiści do Netflixa co raczej obawy o to, że będziemy dostawać produkcje na jedno kopyto. Netflix od paru lat ma problem z wyjściem z własnej bańki, i o ile przejęcie WB mogłoby posłużyć to istnienia odrębnej gałęzi firmy robiącej rzeczy inaczej dla różnorodności materiału, ale mogłoby też doprowadzić do znetflixienia WB, co byłoby dużą stratą.
Paramount raczej pozwoli z grubsza robić WB to co robiło, w swoim stylu. Tak więc czy Paramount to dobry wybór? Nie. Czy jego zarząd budzi u mnie niechęć? Tak. Ale daje on większą szansę na zachowanie tożsamości WB. Ot typowe mniejsze zło.
To właśnie rozchodzi się o tę śmieciową jakość. Przejęcie marek żeby je doszczętnie zniszczyć i wydoić. Także nie wiadomo kto tak naprawdę kupi WB bo to nie jest przesądzone. Zobaczymy co się stanie jak weźmie całość Netflix albo Paramount.
Przecież w wiadomości z 8.12.2025 miałeś podaną taką oto informację:
Prezydent Stanów Zjednoczonych w niedzielę w Waszyngtonie wyjawił również, że Ted Sarandos niedawno odwiedził Biały Dom
Parafrazując pewnego więźnia z kolonii karnej Sarandos przyjechał tam tylko po to aby pocałować Trumpa w dupę.
Zarzutka że Trumpa wspiera jeden czy dwóch techbrosów/CEO celebrytów jest naiwna bo niemal cała śmietanka z krzemowej doliny i Hollywood ( osoby decyzyjne, a nie krzykaczy pokroju Clooneya czy De Niro) złożyła hołd lenny co może zwiastować raczej dłuższe niż krótsze rządy otoczenia obecnego prezydenta USA.
Chcę powiedzieć że mniej niż 1% ludzi może wiedzieć więcej niż nam się wydaje i nie chcą do końca podzielić się tymi rewelacjami z innymi.
Chcę powiedzieć że mniej niż 1% ludzi może wiedzieć więcej niż nam się wydaje i nie chcą do końca podzielić się tymi rewelacjami z innymi.
cóż za bzdura, przeciez wystarczy trochę poczytać to forum by wiedzieć, że to właśnie tutaj znajduje się centrum wiedzy o wszechświecie i okolicy.
to właśnie tutaj znajduje się centrum wiedzy o wszechświecie i okolicy.
Wiem dlatego ją czerpie całymi garściami.