W Marathon na pewno nie zagram, ale patrząc na rozwój ARC Raiders to coś ciekawego dostaniemy dopiero za parę miesięcy. Już dawno powinni dodać nowe bronie, przedmioty do zbierania a nie 2 skórki tak jak w dzisiejszym patchu. Mam 500 godzin przegrane i nie mam na tę chwilę zamiaru więcej w ARC grać. Jestem zawiedziony strasznie słabym i powolnym rozwojem gry, a szkoda bo to bardzo dobra gra.
może po paru porażkach odechce się robić firmom co chwile extraction shooters bo to już robi się nudne, co chwile kolejny a jak nie masz aktualizacji co tydzień to tym graczom odechciewa się grać i sugerują że pójdą do konkurencji XDD
Czego można spodziewać się po Arc Raiders:
- Nerfienie wszystkiego co daje jakikolwiek fun
- ,,Nowi" przeciwnicy na zasadzie kopiuj wklej
- Skórki z których wstyd korzystać
- kolejne tryby pogodowe, które tylko według twórców bardzo dużo zmieniają
Czego się nie można spodziewać po Arc Raiders:
- buffy dla broni na które gracze narzekają od kilku miesięcy
- nowe bronie
- nowe mapy
- nowi oryginalni przeciwnicy
- nowe tryby, które naprawdę wiele zmieniają np. hordy przeciwników, walka z gigantycznym bossem którego nie da się pokonać solo
Pierdololo mocne. Ledwo wyjdze update to będą grać i nocki zarywać a takich znajomych co narzekają a potem i tak grają dość poznałem w innych grach.
Dodanie nowego poziomu wyzwania i zmian w znanej stabilności oznacza nową motywację do grania. Twórcy dobrze wiedza co robią i trzymają swoich narkomanów na smyczy.
I tak więcej ludzi gra pod koniec wipe, niż w Maratona, którego reklamę chce się przemycić w tytule...
W tej chwili 118k osób w Arca i 34k w Maratona... I powiesz, że to tylko Steam, a gdzie Playstation... No nie, bo była gdzieś informacja, że Maraton najlepiej sprzedał się na Steamie...
„Będę grał w Marathon” - widzę, że ten epicki tekst jeszcze się nie zestarzał.
https://www.youtube.com/watch?v=5F6OBpUNaTs
Poza tym na liście nowości znalazło się także nowe zagrożenie ze strony ARC-ów. Nie jest jednak jasne, czy chodzi o zupełnie nowe maszyny, czy o zasugerowane właśnie dodanie Shredderów do innych map.
jest jasne, już dawno zapowiedziano ze tu chodzi o 2 nowe wgryzające insekty jakimi są hammer i rollerbot (jakby firefly był to było dla kogoś za mało)
https://x.com/ArcRaiderAlerts/status/2033614864938397863
$ony nieźle zapłaciło za promocje.
Ojej casuale się spłakali bo padła nazwa Marathon... Żenujące
arc raider wpadł teraz w korpo-pułapkę, gra swoje zarobiła, osiągnęła sukces przy powiedzmy sobie szczerzy minimalnym kosztem pracy i teraz korpo-myślenie = trzeba dalej jechać minimalnym kosztem by znowu jak najwięcej zgarnąć, swoje zarobili teraz tylko odcinać będą kupony