O matko...
Mazin X
Brak udziału Larian X
Czarnobyl był okej. TLOU to jest SAMOGRAJ, na którym się poległ.
To baldur gate 3 ma taką dobrą fabułę że niby robią serial? XD Wolałabym kontynuacje bg2 tronu bhalla, tam to dopiero jest potencjał
Kontynuowanie tak kiepskiej i nieprzemyślanej historii wydaje się słabym pomysłem. Zresztą, nie za bardzo jest co tam kontynuować. Co innego wziąć kanonicznych bohaterów i wysłać ich na jakieś zupełnie nowe przygody, skrojone pod serial.
Origin chars z BG3 już na dobre zintegrowały się z D&D. Przewijają się w grafikach nowych podręczników z Forgotten Realms.
Oooo Panie! Najlepsze RPG na rynku dostaje kontynuację od twórcy Czarnobyla. I to jest fenomenalna wiadomość.
Nie rozumiem po co robić serialową kontynuację gry. Jeśli serial będzie musiał tłumaczyć co wydarzyło się w grze, to czemu by nie zekranizować wydarzeń z samej gry? A jeśli wydarzenia z gry nie będą miały znaczenia dla wydarzeń w serialu to dlaczego nie zrobią własnej historii? Poza tym BG3 stoi interaktywnością świata, a linia fabularna jest raczej pretekstem do tych interakcji niż jakimś wybitnym dziełem samym w sobie. Jakoś po przejściu gry nie czuję potrzeby, by poznawać kolejne historie z tymi samymi bohaterami
W cudowny sposób Sarevok, Irenicus, Rieltar, Davaeorn, Mulahey oraz kobold numer 21 powrócili
Czy główny bohater, niziołek barbarzyńca, potomek Abdela Adriana, Karlach, Ao oraz Mystry (magia albo coś - nie pytajcie), level 34, zwany pogromcą bogów i tytanów, pokona to zagrożenie wraz z drużyną przypadkowych kiepasów, którzy dołączą do niego w trakcie 28 sezonów? Sprawdź już teraz
No nie wiem, dla mnie fabuła w BG3 to akurat najsłabszy element gry. Ta stała sie fenomenem z zupełnie innych powodów, takich których nie da sie w żaden sposób przełożyć na ekran. No ale kolejny serial fantasy, why not.
Jak dla mnie świetna sprawa szczególnie że twórcy mają szerokie pole działania i mało co ich będzie ograniczać.
1. Sami mogą wybrać ścieżkę jaką podążała drużyna w grze ( w tym kto żyje a kto padł na polu chwały)
2. Kombinacji zakończenia było sporo także tutaj też do wyboru do koloru.
3. 1000h w grze? na pewno lepiej niż nieczytania książek i niegranie w gry przez twórców serialu Wiedźmin na N.
4. Wystarczy zapewnić właściwy charakter postaci oraz zachować spójność świata.
Jak ludzie dowiedzą się o historii z gry? Wystarczy przez pierwsze dwa odcinki wplatać retrospekcje :)