Komentarze do opinii: Avatar 3 to trzy godziny niczego. Nie rozumiem, po co ta seria jeszcze istnieje

Forum inne
Dodaj komentarz
17.12.2025 11:02
Graczysko
1
2
odpowiedz
Graczysko
0
Junior

Ja idę w sobotę (sala IMAX 3D). Jako fan VR, oczekuje jedynie najlepszego kinowego widowiska VR, do czego przyzwyczaiły poprzednie dwa Avatary.
Fabuła, wiem, że będzie wtórna i nijaka, a dialogi napompowane i debilne, więc sie nie rozczaruje. Interesuje mnie tylko aspekt wizualny widowiska i mam nadzieje, że będę zadowolony.
Ps
Byle tylko bachory nie hałasowały nadmiernie na sali podczas seansu, to będzie fajne doświadczenie VRowe. Nic więcej nie potrzebuję...

17.12.2025 12:09
2
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Dallas Major
0
Junior

“Po co to istnieje?”; „Gdybym dostał do ręki scenariusz Ognia i popiołu, pokreśliłbym go na czerwono”.

Piękne. Odważne. Prawie jakby mówił to James Cameron. Tyle że mówi to recenzent z gry-online. Cameron w tym czasie, zamiast fantazjowac o kresleniu cudzych scenariuszy, od lat tworzy własne, które realnie zmieniają popkulturę. Każdy ma swoje hobby.

17.12.2025 12:33
rookkie
2.1
3
rookkie
8
Chorąży

Dallas Major nie zgadzasz się. I masz do tego prawo.

A czy ja jako odbiorca treści, nie mam prawa do krytyki twórcy? Tylko dlatego, że twórca nad tym ciężko pracował, że ma dorobek, że jest "kimś" a ja szaraczkiem?

17.12.2025 16:26
2.2
LokalnyRzezimieszek
12
Generał

które realnie zmieniają popkulturę
Tak zmieniają że każdy pamięta tylko jego Terminatora i Aliena, o Avatarze nikt nie mówi.

17.12.2025 12:12
Iselor
3
3
odpowiedz
Iselor
43
Senator

To już druga część była o niczym a brakowało tylko Czubówny w komentarzu. Gdyby to była relacja z rzeczywiście istniejącej planety, miałoby to sens. Fikcja? Bez żartów, ta seria nie ma racji bytu, nie widzę sensu by marnować na trzecią część trzy godziny życia.

17.12.2025 12:17
Grifter
4
1
odpowiedz
Grifter
50
Konsul

Ja kocham te filmy za stronę techniczną i wiem, że znowu się nie zawiodę.

17.12.2025 12:30
baltazar1908
5
1
odpowiedz
baltazar1908
43
Generał

Każda z tych cześci od 15 lat ma 3 godziny i każda z nich to nudny i dłuuugi jak cholera film familijny dla dzieci w wieku od 12 lat albo 8 lat, masakra że pochlastać sie można.

17.12.2025 12:51
6
1
odpowiedz
user5580790643
2
Junior

No i autor ma odpowiedź. Po co? Bo głupi ludzie są chowani na świecie od lat, żeby wydawać na to coś pieniądze. A skoro zarabia to ma rację bytu. Pszczoła nie przekona muchy dlaczego miód jest lepszy od gówna.

17.12.2025 12:57
7
odpowiedz
1 odpowiedź
Dallas Major
0
Junior

rookkie Problemem nie jest prawo do krytyki, tylko poziom i forma tej krytyki. W moim odczuciu recenzent, ktory z góry wie lepiej i ostentacyjnie „kreśli cudze scenariusze” to nie krytyk, tylko bufon.

17.12.2025 13:29
rookkie
7.1
rookkie
8
Chorąży

Dallas Major wiesz co mnie również nie podobają się tytuły. Ale rozumiem z czego one wynikają. To być albo nie być tego typu przybytków. I jestem bardzo zawiedziony, do jakiego punktu doszliśmy w dzisiejszym internecie. 10 lat temu byłem mega entuzjastyczny, ale to co zrobiły z siecią algorytmy to masakra. I tak świadomie uważam że winę ponoszą w pierwszej kolejności Ci więksi jak Google czy Facebook. Dlatego że mają monopol i narzucają innym co mają robić.

17.12.2025 13:23
arianrod
8
1
odpowiedz
arianrod
79
Generał

Avatar 3 to trzy godziny niczego
Czyli tradycyjnie dla tej serii :) Te filmy to zawsze było wielkie nic, tyle że w ładnym błyszczącym papierku, żeby się małpom podobało.

17.12.2025 13:34
Darkowski93m
9
odpowiedz
Darkowski93m
193
Generał

Nie no, rewelacyjna recenzja. Film (tak jak poprzednie 2 części) stworzony TYLKO I WYŁĄCZNIE jako doznanie audiowizualne a gość przez cały tekst o tym "drobniutkim" szczególiku wspomina dosłownie w jednym zdaniu.
I powiem szczerze – to już nawet nie jest jakiś piękny obrazek.
Nawet nie jestem pewny czy można to nazwać namiastką oceny audiowizualnej strony filmu xD

17.12.2025 13:48
10
1
odpowiedz
kovalskybobi
0
Junior

To są współczesne, amerykańskie smerfy i nic więcej

17.12.2025 14:08
Apostol_93
11
odpowiedz
Apostol_93
88
Konsul

Skontruję komentujących, którzy obrażają autora artykułu - ani trochę mnie nie dziwi, że to kolejny film dla debili. Dwójka już taka była, a w kinie ostatnio jest taki przykry trend. Ale najwidoczniej debilom się podoba, bo coś się rusza i jest kolorowe.
Filmy z dobrym scenariuszem są na wyginięciu. Zresztą to samo widać w grach AAA. Korporacje, rozmycie odpowiedzialności, bezpieczne tematy i produkcja taśmowa.

17.12.2025 14:12
Rumcykcyk
12
odpowiedz
Rumcykcyk
131
Głębinowiec

Wszystkie obecnie nowe filmy to padaka ale jak Netflix przejmie studia filmowe to będzie kręcił coś epickiego.

17.12.2025 14:17
13
1
odpowiedz
getsugat
15
Chorąży

Avatar 2 przy budżecie $450mln zarobil $2.34 mld.
Po to seria istnieje.

17.12.2025 14:28
raziel88ck
14
1
odpowiedz
raziel88ck
216
Reaver is the Key!

Tylko jedynka jest niezła.

17.12.2025 14:33
DGT
15
odpowiedz
DGT
10
Legionista

Że to słaby film to było widać po trailerze. W końcu jedynka była przeciętna, tak że po niej zakończyłem przygodę z tą serią.
Nie to żeby mnie to cieszyło tak naprawdę, ale smutek mnie ogarnia, że ten badziew robi taki geniusz kina, jakim kiedyś BYŁ Cameron. Trzepać kasę niewątpliwie potrafi, robić dobre kino s-f, już chyba nie.

17.12.2025 15:30
Wrzesień
16
1
odpowiedz
Wrzesień
75
Idiot Doom Spiral

Najbardziej mnie niepokoi warstwa wizualna filmu, bo na zwiastunach wygląda to już po prostu jak film animowany z typowo współczesnym wygładzonym obrazem. Trochę już niestety plastik, zupełnie różny od tych efektów, które czarowały w jedynce.
Fabularnie też wolałbym, żeby szła bardziej w stronę jedynki, gdzie może łatwo było powiedzieć "to wszystko już było", ale i tak udało się z tego skroić fajną, wciągającą historię.
Czekam aż wleci do streamingu, żeby samemu się przekonać.

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl