Komentarze do wiadomości: Assassin’s Creed: Valhalla na Steam główną gwiazdą Humble Choice na kwiecień 2026. Taniutko można mieć w sumie aż 8 gier

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
07.04.2026 20:32
baltazar1908
1
3
odpowiedz
baltazar1908
46
Generał

Assassins Creed Valhalla fajna gra była.

07.04.2026 20:48
1.1
3
TheFrediPL
117
Generał

baltazar1908 Imo tragiczna, 3h wytrzymałem.

07.04.2026 21:16
baltazar1908
1.2
1
baltazar1908
46
Generał

TheFrediPL

Skończyłem zaraz 5 lat, mi sie bardzo podobała.

07.04.2026 23:13
TRX
1.3
TRX
219
Generał

TheFrediPL I tak długo. Ja odpadłem po pierwszej godzinie, niedługo po prologu i samouczku.

08.04.2026 01:09
1.4
1
Comek1984
65
Pretorianin

baltazar1908 Prolog to najgorsza część gry. Valhalla na początku faktycznie potrafi odrzucić, bo prolog jest drewniany jak łódź wikingów. Ale jak tylko wypływasz do Anglii, gra zaczyna się rozkręcać — klimat, polityczne sojusze, małe historie, rozwój Eivora. A wątek Isu/mitologiczny to absolutny sztos. To nie jest ‘fantasy’, tylko grube, tłuste sci-fi. Asgard, Jotunheim, pamięci Isu, twisty z Lokim i Basimem szczególnie to — to wszystko składa się na jedną z najmocniejszych historii w serii. Valhalla ma jedną rzecz, która naprawdę wybija ją ponad inne części — wątek Isu. Ale to działa tylko wtedy, jeśli ktoś w ogóle interesuje się tym elementem AC. Bo tu mitologia nie jest fantasy, tylko twardym sci-fi. Valhalla robi najlepszą robotę w całej nowej trylogii, jeśli chodzi o pokazanie, jak mity, religie i legendy powstały z technologii Pierwszej Cywilizacji. I to właśnie te ujawnienia, twisty i połączenia z wcześniejszymi częściami sprawiają, że fabuła nabiera ciężaru.

post wyedytowany przez Comek1984 2026-04-08 01:26:05
08.04.2026 07:02
baltazar1908
1.5
baltazar1908
46
Generał

Comek1984

Fakt prolog trochę za długi bo gra tak naprawdę sie zaczyna po dobrych 2 godzinach grania jak nie dłużej.
Patrząc na poziom serii Assassins creed poza Black Flag bo jest poza nią to Valhalla wypada bardzo dobrze.

08.04.2026 07:53
Tzeentch3
1.6
1
Tzeentch3
22
Centurion

Jak dla mnie Valhalla była po prostu za duża - to chyba była pierwsza gra, którą musiałem odłożyć na ponad tydzień po kilkudziesięciu godzinach, żeby do niej wrócić na nowo, a zawsze ciągiem przechodzę. Pomijając to to grało się fajnie :)

08.04.2026 10:40
rafq4
1.7
rafq4
186
Shadow in the darkness

Tzeentch3 Dokładnie, Valhalla była za duża i w swojej wielkości zbyt powtarzalna. Mnie w pewnym momencie odrzuciła podobnie. Z tym że.. już do niej nie wróciłem, bo do dziś mam taki przesyt tą serią i tym, czym gry od ubi są, że od 3 lat nie wróciłem do ukończenia Valhalli. Niemniej kiedyś pewnie wrócę, bo sama gra zła nie była.

08.04.2026 11:02
Drzesaru
1.8
Drzesaru
83
Konsul

Comek1984 Zgadzam się. Wątek ISU był najciekawszy w serii. Jeśli się odkryje prawdziwe zakończenie i połączy kropki, to naprawdę robi to wrażenie. Motyw reinkarnacji tych wszystkich postaci był już wcześniej użyty np. w Black Flag i Unity, ale tutaj zrobiono to trochę inaczej i tylko Basim miał tego świadomość. Szkoda, że Mirage nie pociągnął tego wątku, bo był prequelem i szkoda, że Shadows porzuciło totalnie wątek współczesny, bo przecież teraz Basim jest w teraźniejszości.

08.04.2026 10:58
Drzesaru
2
odpowiedz
Drzesaru
83
Konsul

Tęsknie za Valhallą. Przechodziłem ją przez 4 miesiące, a później jeszcze wyszły dodatki. Eksplorowałem na spokojnie nie używając nigdy szybkiej podróży. Ktoś powie, że jestem masochistą, ale tak się wciągnąłem w ten świat, że nie nudziłem się nawet po 4 miesiącach. Jeden z najlepszych światów w serii. Powrót do tej gry nie byłby niestety tym samym, ale mam ogromną ochotę żeby przejść grę jeszcze raz. Może po latach ludzie ją bardziej docenią.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl