Będzie Ray Tracing, Path Tracing i DLSS ale fizyka i interakcja z otoczeniem na poziomie 2013 roku wtedy kiedy wyszedł oryginał albo będzie i jeszcze gorzej pod tym względem.
Chyba jest jednak gorzej, zobaczcie jak przeciwnik spada z tego dachu nie ma nawet animacji i żadnej fizyki, przyciągnął go do siebie za pomocą wyreżyserowanego skryptu po wciśnięciu jednego przycisku.
3:40
https://www.youtube.com/watch?v=PhQ3yQjUgAc
REMAKE gry ma kosztować 250zł ;) Pamiętajcie, że to MY tak na prawdę ustanawiacie cene, MY GRACZE.
Tak czy siak cena tytułu jest poniżej średniej ceny gier AAA

Ciekawe, po co Ubi wykupiło Denuvo, skoro jest HV i działa od dnia premiery!
Dobra wyłączyli żeby zwiastun nie był od 18 lat, nie podoba mi się efekt rzucania czarów podczas parowania.
Po co dodawali denuvo skoro ludzie i tak zlamią zabezpieczenia xDD
Redakcja dostała do ogrania remake? bo Youtubery już wypuściły swoje opinie z ogrania remaku widzę.

Wakacje spędzi się na morzu. 😂
Też czekam :D nie gralem nigdy w Black Flaga, także nie mogę się doczekać, jak na razie źle to nie wygląda, umili czas w oczekiwaniu na patcha do Gothica Remake.

O tej porze wyruszamy na morze!
Preolad na PC 7 lipca.
Pytanie do osob co sledzily newsy odnosnie tej gry: gameplay bedzie bardziej przypominal nowe odslony czy te klasyczne?
Raz odpalilem Black Flag i sie odbilem,ale to bylo z rok temu wiec grafika juz nie ta do tego mialem i mam przesyt gier typu UBI.Shadow dwa podejscia i dwa razy po 3h wywalone z dysku.Gry nie kupie ale wzial bym abonament bo jednak czytalem wiele pozytywow na temat gry wiec sie obada.Choc czuje ze mni te pytajniki i setna baza do odbicia wykocza szybko🤣Czy w orginale by przejsc fabule trzeba bylo grindowac ostro czy raczej mozna bylo bez robienia tysiecy pierdol pobocznych?
Zauważył ktoś z was że na YouTube nasi Polacy już grają? Dzisiaj 6 lipca a premiera 9..
https://www.youtube.com/watch?v=3lakKsgfVFk tu nie Polak i OMG gra juz.
Zna ktoś jakiś dobry piracki euro dance, coby wkręcić się w klimat nadchodzącej gry?
Wygląda zacnie jak to u UBI pierwszy gameply- https://www.youtube.com/watch?v=RehJ--yftrM
Czy w orginale swiat byl duży jak np w Odysei czy tam Valchali czy znacznie mniejszy?
Co szkodziło znacznie poprawic watek wspolczesny w tym remaku? Nie chcialbys pograć asassynem we współczesności? 😉
Tutaj polecam każdemu zainteresowanemu grą, kto ma wątpliwości też - materiał od UV na temat 59 zmian w remake'u
https://youtu.be/hOmhdbsKT1U?si=AJDz-x8y76dXzl5H
Really interesting take on this. It's rare to find such organized discussions. I’ve been visiting [link] lately; the layout is clean, intuitive, and completely clutter-free. It's a nice, smooth experience compared to most sites.
Widzę, że premiera na torrentach, odbyła się dzień wcześniej, niż oficjalna... Wersja HV już wyszła XD
Pytanko czy wie ktoś może co będzie się znajdować w dzisiejszym day 1 patchu na premierę? Jest gdzieś jakieś info bo nie znalazłem?
Czy to prawda co piszą na jednym z konkurencyjnych portali z PC w nazwie że DLSS jest skaszaniony i tylko w trybie Quality wygląda znośnie?
Gra lekka i przyjemna,swiat nie jest jakis ogromny choc duzy.Fabula mnie zaintrygowala ale oczywiscie zaczyna sie powoli rozcienczać w pogoni za jeszcze jednym punktem widokowym,skrzynka itd jak to u UBI, i tak wyczyscilem Hawane ze wszystkich znacznikow,samo miasto, jestem w trakcie czysczenia Nasau i 5h pykło,mimo ze jest mniej znacznikow to jednak sa i syndrom zaliczania musial sie odpalic.Gram na poziomie normalnym i walka jest dosyc latwa jak narazie.Walk na morzu jeszcze nie odbylem oprócz tej na poczatku.Fajnie ulepszyli parkur,choc Edward nie wejdzie doslownie wszedzie to chłopak smiga az miło.Grafika bardzo ladna,na ladzie,na wodzie i pod woda a zachowanie morza podczas sztormu wyglada jak w rzeczewistosci,bardzo realnie.No i w koncu optymalizacja,gram w 1440 wszystkie suwaki na max i gra trzyma +- 100 fps bez zadnych przyciec,bledow na morzu w Hawanie, dzungli czy pod woda.Jedtyne co mnie wkurza i uwazam za totalna porazke i podobnie bylo w Shadow to scenki przerywnikowe w 30fps,co za duren to wymyslil,cala gra chodzi plynnie po to by w scenakch rwalo,szarpalo i wkur..... Albo ja jetem niedorozwiniety i nie moge znalesc nic w opcjach by to zmienic.
A teraz mam pytanie do wteranów BF-Czy ubrania jakos podnosza statystyki postaci,lub mozna je ulepszac?Bo bronie maja pkt obrazen a mam juz pare ubran i nic nie daja.
https://www.nexusmods.com/assassinscreedblackflagresynced/mods/7?tab=files
Jest jeszcze poprawka, zalecana przez UBI, tymczasowa, bo mają naprawić ten błąd w przyszłym patchu:
Firma Ubisoft właśnie potwierdziła w nowym tweecie, że FPS w przerywnikach filmowych to błąd i wkrótce pracuje nad jego naprawą. Ich komentarz: Zdajemy sobie sprawę z problemu polegającego na tym, że przerywniki filmowe są zablokowane na 30 FPS na komputerze podczas korzystania z Raytracing, BVH lub Terrain Quality przy ustawieniu Ultra High. Wkrótce pojawi się poprawka, ale w międzyczasie możesz użyć następującego obejścia: Zresetuj grafikę Overall Preset do dowolnego wstępnie skonfigurowanego ustawienia i unikaj ręcznego ustawiania 3 opcji wymienionych, na Ultra High."
Jest jeszcze jeden błąd, nawet po odblokowaniu cutscenek na 60 fps, ruchy tkaniny na ubraniach, pozostają w 30 klatkach - głupio to wygląda, ale może to też naprawią. Podobno dopiero od 120 fps, tkaniny poruszają się normalnie...

Muszę pochwalić Ubi za świetną edycję podstawowej wersji, tyle że w tej Launch Edition - nie jak 99% innych gier same pudełko, płyta i jednostronicowa ulotka season passa, tylko spora mapa i nieduży, ale uroczy artbook. Można?