Przykro mi to pisać, ale mam wrażenie że autor tekstu nie do końca zapoznał się ze sprawą i napisał go, tylko po to by coś napisać.
Jeśli chodzi o media społecznościowe, to wiele osób bardzo narzeka na usunięcie th - treasure Hunter - nie dlatego że usuwają, tylko dlatego że robią to tak późno. Usunięcie tego po 10 latach nie ma sensu, a tylko spowolni to ewentualny rozwój nowych graczy. Dziś czytałem, że wiele osób planuje przestać grać, ponieważ daily challange, które również zostaną usunięte z gry, były ich główną motywacją do utrzymania się w niej. W th można było dostać sporo exp, jednak jest to wybór gracza, czy z tego korzysta czy nie. Nie wpływa to na rozgrywkę innych osób, czy zdobędę sobie szybciej czy wolniej zaplanowany level. Nie ma w tej grze wyścigu, a głównymi przeciwnikami th były osoby, które nie mogły z niego korzystać, czyli iron Man lub gracze zupełnie innej gry czyli osrs (old school runescape). Wielokrotnie czytałem komentarze na wielu grupach w mediach społecznościowych, gdzie ludzie pisali, że zagłosowali już na każdym ze swoich 5, 10 czy nawet 20 kont, lub graczy z osrs, którzy pisali, że nigdy nie grali i nie będą grać w rs3, ale i tak zagłosują za usunięciem. 125 tysięcy osób na pewno nie zagłosowało na tak. Dodatkowo brak opcji 'nie' oznacza, że nie było to głosowanie, czy ankieta, tylko petycja za usunięciem, gdzie można było głosować tyle razy ile ma się kont