Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: 3 lata później remake One Piece od Netflixa wreszcie ma zwiastun i wygląda naprawdę dobrze

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
24.06.2026 15:55
1
2
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Nie no, spodziewałem się chyba innej animacji. Tutaj to podchodzi pod łączenie 2d i 3d. W niektórych momentach kłuje w oczy jakby to z gry było.

24.06.2026 16:28
Silas1415
1.1
odpowiedz
Silas1415
32
Konsul

toyminator Studio WIT odpowiada za remake, no i w poprzednich projektach też czasami na 3d stawiali właśnie przy statkach (to ujęcie na flotę to dosłownie jak z Vinland Sagi), koniach... tytanach. Też średnio jestem tego fanem, ale dopóki trzymają się takich elementów, a same animacje wokół postaci to bardziej 2d, to nie będę narzekał.

post wyedytowany przez Silas1415 2026-06-24 16:29:24
24.06.2026 16:39
Link
1.2
odpowiedz
Link
38
Senator

toyminator No, racja. Ale z drugiej strony, ręcznie rysowanie 2D wymaga więcej pracy i czasu i ... więcej pieniędzy. Grafika 3D jest o wiele łatwiej. Jak masz gotowy model 3D, to możesz wykorzystać w 1000 odcinków i już, a grafika 2D w każdym odcinku (i każda scena) trzeba rysować od nową.

24.06.2026 16:39
Gordek
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
Gordek
186
Konsul

Czy ktoś obeznany z oryginałem może powiedzieć mniej więcej ile oryginalnych odcinków zmieści się w tych 7 netflixowych? 🤔 Myślałem już wielokrotnie, czy nie obejrzeć One Piece, ale ilość odcinków mnie przytłacza, a do tego serial aktorski odpuściłem po 1 czy 2 odcinkach, więc nie wiem czy mi się spodoba.

24.06.2026 17:03
2.1
odpowiedz
patryk_
1
Junior

Gordek 30 się zmieści

24.06.2026 17:46
2.2
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Gordek Koło 30, a całość odnowionego OP ma mieć koło 400 -500 odcinków. Chociaż gdzieś tam przebąkują że 300-400

24.06.2026 17:54
Gordek
2.3
odpowiedz
Gordek
186
Konsul

patryk_ toyminator
Dzięki. Czyli nadal sporo. Plusem jest to, że będzie można oglądać na bieżąco.

24.06.2026 18:16
JamajkaSmoker
2.4
odpowiedz
JamajkaSmoker
31
Chorąży

Gordek Poczytaj sobie lepiej książkę kucharską albo obejrzyj kolejną rolke na smartfonie. Oglądam trzeci raz One Pieca w ciągu 5 lat i za każdym razem jestem jeszcze bardziej podirytowany, że jest taki krótki. Zostanę Królem Piratów !

24.06.2026 18:15
TeRiKaY
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
TeRiKaY
204
Senator

wygląda ładnie, ale nie na tyle by ktokolwiek oglądający OG miałby się za to zabrać, moim zdanie oryginał od 207 odcinka wygląda na tyle ładnie, że skok jakości nie jest aż tak wielki, nie mówiąc już o późniejszych popraw jakości

24.06.2026 23:28
3.1
odpowiedz
toyminator
102
Senator

TeRiKaY Bo to powstaje tylko dlatego, że popularność OP jest olbrzymia. I dlatego, żeby nowi nie musieli tyle odcinków oglądać. Dla nowych to dobrze, bo nie będą musieli oglądać przedłużania odcinka(dalej mam PTSD po oglądaniu wyspy ryboludzi;D ). Będzie to wszysto płynniejsze. Dodatkowo wierniejsze mandze. Znaczy aktualne anime jest bardzo wierne, ale anime na początku, zmieniło parę scen, i dodali swoje np więcej głupich relacji Zoro -Sanji.
Dodatkowo ma być bardziej krwawo (chociaż oryginał pod tym względem nie jest zły)Ale manga jest dużo bardziej krwawa niż to w anime jest.

25.06.2026 17:58
TeRiKaY
3.2
odpowiedz
TeRiKaY
204
Senator

toyminator nie no ja jak najbardziej rozumiem, aczkolwiek ja ta ekipę uwielbiam i niektóre fillery fajnie się ogląda np.g-8

25.06.2026 18:13
3.3
odpowiedz
toyminator
102
Senator

TeRiKaY Nie no, fillery złe nie były, ale ich nie ma tak dużo. Największy problem anime od lat jest to, że jest za blisko mangi. I po prostu wkurza jak na jeden odcinek, dostajesz 4 strony mangi, i jak każdy lampi się na siebie, albo walka wygląda jak przeciąganie liny ;D Teraz jak przeszli na sezonowość, to jest trochę lepiej,ale dalej czuć problemy. Mam wrażenie, że sam Japoński dubbing ostatnio jakoś niedomaga. Mam wrażenie że postacie mówią, ale tak jakby to nie pasowało do sytuacji, i dzieje się tak chyba od skończenia Wano.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl