Boże ten Amazon daje taki szmelc, że aż mi niesmak.
Jak mają dalej rozdawać taki szmelc, i to jeszcze na epica, to lepiej by sobie dali spokój.
Na kij mi takie śmiecie - gropodobne? Kto to będzie niby grał?
Amazon to drugi Epic, oni sądzą że rozdawanie szmelcu zachęci klientów do korzystania z ich usług... no cóż, niedługo się przekonają że to tylko palenie hajsu. I cyk zwolnimy kolejne 1000 osób :D
To jeden z najgłupszych komentarzy jakie ostatnio widziałem. Amazon regularnie daje bardzo dobre klasyki (jak chociażby cała kolekcja XCOM, cała kolekcja Thiefa, kolekcja Tomb Raidera i więcej) oraz masę świetnych gier AAA i wartościowych indyków na GOGa i Epica. Prime to głównie abonament do darmowych wysyłek na Amazonie, a że w jego przypadku ma się dostęp do pełnej platformy Prime Video oraz w jego ramach można odbierać co miesiąc masę gier i jednocześnie grać w wiele gier poprzez Luna Cloud Gaming to jedyne fajny i miły dodatek.
Amazon to drugi Epic, oni sądzą że rozdawanie szmelcu zachęci klientów do korzystania z ich usług... no cóż, niedługo się przekonają że to tylko palenie hajsu. I cyk zwolnimy kolejne 1000 osób :D - lol, bez tych gier Amazon gniecie konkurencję swoją ofertą sprzedażową z darmową dostawą (np. muzyka i książki są tańsze o 50-60% niż w rodzimym Allegro i Empiku) czy filmowo-serialową za przystępną cenę.
Te klasyki to w większości starocie warte dosłownie po 5 zł.
Większość tych AAA już rozdawał EPIC i to kilkakrotnie, kiedyś było lepiej, ale od kiedy wepchali tą lunę to jakość rozdawnictwa spadła na psy.
Jak dla mnie mogliby przestać rozdawać takie crapy, wolałbym 1-3 gry ale lepsze zamiast 12 1 dobra i reszta szmelc.
Tylko że wiesz że już Epic to rozdawał za darmo wcześniej.
Rebel Galaxy, szmelc. A gier do ich aplikacji nawet nie dodaję bo nigdy ich launchera i tak nie pobiorę (wyleczyłem się z zbierania gier na launchery których nie używam tj. właśnie amazon)
" lol, bez tych gier Amazon gniecie konkurencję swoją ofertą sprzedażową z darmową dostawą (np. muzyka i książki są tańsze o 50-60% niż w rodzimym Allegro i Empiku) czy filmowo-serialową za przystępną cenę."
Taaaaa jasne..... na Allegro kupisz Smarta za 29 zł i masz to samo, a amazon często nie ma nic w magazynie w Polsce, a ceny identyczne jak na allegro. Komiksy w tej samej cenie, książki też. Promocje ich są śmiechu warte.
No biznes po.... Pomijając to że ta cała muzyka i książki na empiku tak samo chodzi co na amazon.
Mam tego prime'a głównie dla filmów, bo reszta benefitów w mojej opini jest cholernie słaba.
Co mi z darmowych dostaw jak ich sklep jest conajmniej niedopracowany, wybrakowany a ceny są identyczne jak na allegro?
Co mi z tych gier jak większość z nich już mam bo epic je rozdawał wcześniej a reszta to praktycznie nic ciekawego - praktycznie od czasów Legacy of Kain nic dla mnie ciekawego....
Luna? A po co mi to? Tylko to się do fortninte się nadaje bo z innych gier nie ma nawet osiągnięć....
Tylko filmy - choć oferta głowy nie urywa.
Więc realnie płacę tylko za filmy, po z innych benefitów praktycznie nie używam, są dla mnie bezużyteczne, większość z tych darmoszek często rozdaję na łowcach gier bo nawet tego brachła nie chcę na moim koncie. Z resztą nie tylko ja tak mam, dużo graczy sprzedaje/rozdaje te klucze bo to nic nie warty szmelc. Nawet nie można rozdawać gier na epica bo od razu przepisuje, to się marnują licencje...
Nie mówię że Amazon ma słabą ofertę ogólnie, mówię że dają szmelc - na co mi powtórki gier z rozdawnictw Epica? Praktycznie 90% AAA mam już w bibliotece Epica, to po co palą pieniądze? To już nie lepiej zamiast 12 gier rozdać 3 a lepsze i na GOGa?
No i każdy zapomniał że Amazon po cichaczu zabrał dodatki do gier tj. Genshin Impact czy inne takie.
Lipa panie... kiedyś te rozdawnictwa były lepsze - od kiedy jest ta luna to jest równa pochyła....
Ale co ty masz to samo za 29 zł na Allegro? Bo na pewno nie promocje i zniżki na oznaczone towary w sklepie. Kupując na Amazonie np. 4 lub 5 rzeczy, dostajesz upust, nie pamiętam dokładnie, 20 albo 25 zł. Masz to samo na Allegro? Nie sądzę. Jedynie masz za tą kwotę darmowe przesyłki od 45 zł z dostawą do paczkomatów. Swoją drogą to Smart kosztuje 59,90 zł na rok lub 14,90 zł na miesiąc, więc skąd się ci wzięło 29 zł?
Mówisz, że na Allegro i w Empiku jest taka sama cena albo i taniej? Weźmy na przykład taką płytę, ja się czaję na nią od czasów premiery, choć mam oryginał z 1992 w kolekcji.
Na Amazonie kosztuje 57,72 zł: https://tiny.pl/55w4g-8fx
Na Allegro kosztuje 79,90 zł: https://allegro.pl/oferta/sodom-tapping-the-vein-3cd-folia-18235353424
W Empiku kosztuje 94 zł: https://www.empik.com/tapping-the-vein-sodom,p1537730998,muzyka-p
Albo weźmy Gunship - Unicorn. Na Amazonie kosztuje 91,14 zł (wcześniej kosztowała 60 zł), na Allegro i Empiku - 107 zł i więcej. To proste, że będzie się mi opłacało kupić na Amazonie.
Jeśli chodzi o książki, to kupowałem ich w ostatnich latach sporo właśnie na Amazonie, bo nawet z okazji promocji typu Black Friday, świątecznych itp. szło wyrwać je dużo taniej nawet o 40-50 zł kupując kilka sztuk niż na Allegro i w Empiku za ten sam zestaw. Plus zamówienie przychodziło już na następny dzień pomimo zamówienia wieczorem, gdy w przypadku polskich sklepów musiałbym czekać 2-3 dni na dostawę.
Jeśli dla ciebie te benefity za 70 zł rocznie są słabe, to po co w sumie opłacasz ten abonament? To ty tak naprawdę przepalasz pieniądze, bo nie korzystasz z 80% możliwości oferowanych przez Amazon Prime. Masz już wszystkie gry oferowane przez Amazon na Epicu. Dodatki do Genshina? Zazwyczaj w tego typu gry graja ludzie, którym szkoda wydawać pieniądze na gry i dodatki, a jak ktoś ogrywa single, to tylko te dodatki się marnują, bo nie spożytkuje ich w grze, która go nie interesuje. Opłacasz tego Amazona dla seriali i filmów, ale dla ciebie to i tak słaba oferta. To nie lepiej się przenieść na Netfliksa albo Disneya, które mają większą ofertę dla widza? Bez sensu, takie narzekanie dla narzekania z twojej strony.
"kiedy Epic za darmo rozdawał wcześniej Attilę, Pharaoh Dynasties i Rome II? Jedynie gry z serii Borderlands rozdawał wcześniej. Rebel Galaxy szmelc? Coś takiego może powiedzieć tylko ignorant oczekujący tylko i wyłącznie gier AAA zaraz po świeżej premierze za darmo na Amazonie albo Epicku. Jak ci nie pasuje to zawsze się możesz zastosować do porady od Epickowców: To sobie kup coś co ci będzie pasowało za swoje własne pieniądze, jak nic nie pasuje gdy jest coś dawane za 0zł."
Kolego, tak się dziwnie składa że od dobrego pół roku ich "największe hity" to większość darmówek z epica, i nawet ostatnio było Three Kingdoms które też epic rozdawał.
Pomijając takie głupie gadanie "kup sobie sam" mogę tak samo napisać ludziom którzy kupują Netflixa, PS Extra, Game Passa.
Jak ciebie radują takie gry jak latanie szczurem, albo abodonware z 1980 roku, to fajnie, ale jesteś w mniejszości.
"tylko ignorant oczekujący tylko i wyłącznie gier AAA zaraz po świeżej premierze"
Pomijając takie głupie gadanie, to sobie graj w śmiecie który nikt normalny by nie kupił, bo większość tych gier na GOGa to śmieć, i nie gadaj że jestem ignorantem, większość tych gier na goga to skrajne śmiecie.
I to nie od wczoraj tylko tak dają od kiedy wpuścili Lunę, a na Lunie gierki bez osiągnięć, bez niczego, i na miesiąc. No suppper... naprawdę. Pomijając też durną tendecję Amazonu do rozdawania całych serii gier przez pół roku - wreszcie przestali rozdawać ABODONWARE z ponad 30 lat, to teraz rozdają Total War, które też w większości to syf i jak na złość większość z tych tytułów rozdawał epic, intel itd.
"Ale co ty masz to samo za 29 zł na Allegro? Bo na pewno nie promocje i zniżki na oznaczone towary w sklepie. Kupując na Amazonie np. 4 lub 5 rzeczy, dostajesz upust, nie pamiętam dokładnie, 20 albo 25 zł. Masz to samo na Allegro? Nie sądzę. Jedynie masz za tą kwotę darmowe przesyłki od 45 zł z dostawą do paczkomatów. Swoją drogą to Smart kosztuje 59,90 zł na rok lub 14,90 zł na miesiąc, więc skąd się ci wzięło 29 zł?"
29 zł masz jak przerwiesz smarta i po miesiącu masz tą cenę. :) nie dziękuj xD
Allegro nie oferuje wiele, ale mimo ich kiepskiej taktyki antykonsumenckiej, ich sklep jakością rozwala amazona, jest po prostu dopracowany. Zastanów się dlaczego w Polsce to allegro wygrywa.... a potem gadaj o amazonie.
"Mówisz, że na Allegro i w Empiku jest taka sama cena albo i taniej? Weźmy na przykład taką płytę, ja się czaję na nią od czasów premiery, choć mam oryginał z 1992 w kolekcji."
Wow!
Aż znalazłeś 3 oferty, a ja jak cokolwiek kupuję to ceny takie same albo gorsze.
Płyty CD to amazon zawsze miał taniej, ale one mnie niewiele interesują.
Ta darmowa wysyłka niewiele mi się przydaje.
A jak coś jest ciekawego "dostawa niedostępna w twojej lokalizacji" xD
A wszystko inne niestety w tych samych cenach tj. LEGO, bluray, gry, komiksy itd.
Ceny są identyczne, ale zwykle.... drożej niż na allegro i empik xD
Ostatnio zamówiłem sobie zestaw Creative Stage Pro.
Na allegro kupiłem za 479 zł a twoim "tanim" amazonie - 498 zł - i jeszcze komunikat "Niestety, ten produkt jest zbyt duży, aby dostarczyć go do punktu odbioru Amazon. Wybierz inną lokalizację dostawy." jakby ten durny sklep nie ogarniał że można to wysłać kurierem.
Komiksy np. taki Daredevil Marvel Fresh tom 2 (bo tom 1 się wysprzedał)
na empiku 70 zł, a na amazonie 83 zł.
Mam ci dalej pokazywać że poza płytami CD nie za bardzo się opłaca?
Mogę tak do rana.
"Jeśli chodzi o książki, to kupowałem ich w ostatnich latach sporo właśnie na Amazonie, bo nawet z okazji promocji typu Black Friday, świątecznych itp. szło wyrwać je dużo taniej nawet o 40-50 zł kupując kilka sztuk niż na Allegro i w Empiku za ten sam zestaw. Plus zamówienie przychodziło już na następny dzień pomimo zamówienia wieczorem, gdy w przypadku polskich sklepów musiałbym czekać 2-3 dni na dostawę."
Nigdy komiksy. A uwierz mi, dość mocno poluję, a dla 2 zł taniej to mi się nie opłaca nawet otwierać tego amazona.
Więc tak samo nie wiem gdzie wy widzicie takie tańsze towary, bo ceny są wszędzie identyczne.
"Jeśli dla ciebie te benefity za 70 zł rocznie są słabe, to po co w sumie opłacasz ten abonament? To ty tak naprawdę przepalasz pieniądze, bo nie korzystasz z 80% możliwości oferowanych przez Amazon Prime. Masz już wszystkie gry oferowane przez Amazon na Epicu."
Wszystkich nie, ale co rozdaje epic lepszego to dodaję, ale sorry, chwalenie się "OOOO MAMY HIT!" tylko szkoda że epic rozdawał go conajmniej raz (i to nie tak dawno). To oni przepalają hajs rozdawając gry które już każdy ma. Niech rozdają gry RÓŻNORODNE (a nie całe serię przez rok!), MNIEJ a lepsze np. 1 lepszy indyk niż 10 szrotów których nikt normalny nie ogra.
Gadasz mi jakie wielkie możliwości oferuje ten Prime.... no poza filmami faktycznie jest bezużyteczny jak dla mnie, a wbrew pozorom aż tak wybredny nie jestem. Ale 70 zł za same filmy to ok deal, i dlatego kupuję, ale reszta prime'a to mega niewypał i jak dla mnie mogliby cały ten gaming wywalić, bo się tylko ośmieszają. Już epic daje za free lepsze gry xD
"Dodatki do Genshina? Zazwyczaj w tego typu gry graja ludzie, którym szkoda wydawać pieniądze na gry i dodatki, a jak ktoś ogrywa single, to tylko te dodatki się marnują, bo nie spożytkuje ich w grze, która go nie interesuje."
Ale wcześniej były, i zabrali, więc to hejtuję. Jakby zostawili to by nikt nie narzekał.
"ale dla ciebie to i tak słaba oferta. To nie lepiej się przenieść na Netfliksa albo Disneya, które mają większą ofertę dla widza? Bez sensu, takie narzekanie dla narzekania z twojej strony."
Takie głupie gadanie, oni są znacznie drożsi to raz, a dwa nie mają dla mnie nic ciekawego, zwłaszcza kiedy disney cwaniacko podzielił abo na premium i zwykłe, to na zwykłym szkoda oglądać, bo pixeloza.
Do oferty filmowej Prime'a nie mam zarzutów, jest 4K i Atmos bez żadnej łaski i mi to pasuje.
Prime był kiedyś dobry bo były po prostu lepsze gry a teraz dają szmelc i do tego piję, co z tego że są najtańsi jak zaraz większość ich oferty to bieda? Chyba za coś płacę, tak? To jakieś minimalne wymogi wypada mieć?
Xbox też zdycha, bo dowalili cenę i teraz mają problem.
Akurat ich najnowsze gry niewiele mnie interesują więc nie subskrybuje ani żałosnego PlayStation Plus, ani Game Pass.
Jakby mieli normalne ceny i adekwatną jakość to bym brał, a tak to niech płaczą że "graczy mało"
Kupuje się i Allegro Smart i Amazon też trzeba mieć. Wiele przedmiotów zamówiłem z Amazon których na Allegro nie ma i vice versa ale nie będę darł ryja, że coś jest lepsze czy gorsze bo jedno jak i drugie kosztuje grosze względem korzyści. Amazon wygrywa dla mnie tym, że możemy zamówić towar za 5 zł i przyjdzie za free, a na Allegro kombinować żeby dobić do Smarta.
Mimo, że od 3 lat wszystkie gry przypisałem za free i w nic nie grałem to ostatnio XCOM sobie pobrałem z GoGa i przerzuciłem na drugiego kompa.
Taka trochę wojenka z dupy typu odwieczna walka Steam/Epic.