Albo ja czegoś nie ogarniam i mam halucynacje, albo chłop robi coś co już istnieje. Nawet kurde właśnie sprawdziłem - wersja z GOG śmiga na windows 11 bez żadnych problemów.
Może on chce zrobić coś na kształt VCMI do trójki? Czyli nie tylko odpalenie gry z pomocą doss boxa czy innych wraperów, jak robi to GOG, ale przepisanie na nowy silnik co umożliwi choćby dodawanie patchy itd.
To on w końcu tworzy remake gry, czy próbuje przystosować stworzoną już grę do działania na nowych platformach? Bo tytuł newsa jest sprzeczny z treścią.
Czegoś tu nie rozumiem...
Przecież od niedawna ogrywałem Heroes 1 w wersji GOG na Windows 11 i jest w pełni grywalny...
Chyba że... Chodzi o to, że chce zaktualizować Heroes 1 do wersji 2.0 i zaktualizować przestarzałe elementy gry do współczesne rozwiązanie? W końcu wersja GOG to tylko emulator DOS, co daje możliwość uruchomienie Heroes 1 na współczesny Windows 11, ale nie pomoże to rozwiązać problemy, co jest w środku grze, kiedy twórcy mod "horn of the abyss" już dawno rozwiązali niektóre problemy w Heroes 3 takich jak balans umiejętności bohatera. W końcu nazwa "remake" mówi samo za siebie. Też istnieje taki mod "KaM Remake" do Knights and Merchants, który rozwiązuje niektóre problemy takich jak błąd SI z formacje wojskowe i dodaje fanowskie kampanie. Heroes I jest już mocno przestarzały w stosunku do Heroes II, III czy V i Olden Era, a fan prawdopodobieństwo chce to naprawić.