Witam, mam problem. Zakupiłem grę Dead Island Cd-Action, grę dodałem na steam'a zainstalowałem i podczas uruchomienia gry intro działa płynnie lecz samą grę klatkuje/laguje od wybierania postaci. Na pewno to nie wina słabego kompa, ponieważ Battlefield 3, Grand Theft Auto IV, Metro 2033 ITP działa na najwyższych wymaganiach bez żadnej ścinki/laga. Proszę o szybką pomoc.
directx był ściągnięty przez gre więc to nie wina directa a sprzęt jeżeli ciągnie bf 3 na maksymalnych to nie jest tego przyczyna.
Spróbuj zaktualizować DX'a oraz wgrać starsze/nowsze sterowniki od grafiki. BTW Podaj jeszcze specyfikacje sprzętu jeśli możesz.
mój sprzęt (laptop)
Asus G60J Republic Of Games
Procesor Core i5 2.66 Turbo Boost
Pamięć RAM 4GB
Karta graficzna nVidia GeForce GTX 260M
Ewidentnie jakiś błąd w sofcie. Jeśli to nie DX, to aktualizacja sterowników karty graficznej... ewentualnie odpal grę na niższych detalach, wyłączaj / włączaj różne efekty w grze i sprawdzaj, czy to ma wpływ na płynność.
Podepnę się pod wątek. Pójdzie to na moim sprzęcie chociaż na minimalnych (GeForce 8600GT 256MB, 2GB RAM, Intel Core2Duo E4500 2,2Ghz)? Nie chcę ściągać moim netem z Somalii 10GB żeby potem nie działało. Jeśli ktoś ma podobną konfigurację i w grę grał, to niech napisze.
Masz może avasta? Mi on całkiem zamulił komputer (zużycie CPU sięgało 100% i rzadko spadało do chociaż 80%). Zainstalowałem antywirusa ze starszego CDA (numer 6 z tego roku zdaje się) i wykrył mi w avaście wirusa. Usunąłem go i teraz wszystko działa OK, zużycie CPU jest minimalne a gra działa całkiem płynnie mimo raczej przeciętnego sprzętu.