Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Kilka pytań o kartę pamięci do telefonu

22.11.2012 16:12
😊
1
zanonimizowany838257
11
Legionista
Image

Kilka pytań o kartę pamięci do telefonu

Hejka Wszystkim. :)
Kupiłam sobie kartę pamięci GoodRam microSDHC Class 10 16 GB i mam w związku z tym kilka pytań:
- jak mogłabym przetestować tę kartę pamięci,
- jakie prędkości powinna mieć taka karta pamięci,
- czy da się przenosić aplikacje w Androidzie na kartę pamięci?
Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc. :)

22.11.2012 21:22
Sharky
2
odpowiedz
Sharky
230
Renegat

- jak mogłabym przetestować tę kartę pamięci,
Włożyć do czytnika podpiętego do komputera.
- jakie prędkości powinna mieć taka karta pamięci,
Zapis minimum 10MB/s. Prędkość na pewno zależy od kopiowanego pliku. Odczyt powinien być szybszy ~20MB/s.
- czy da się przenosić aplikacje w Androidzie na kartę pamięci?
Tak, od wersji 2.2 jest opcja przenoszenia na SD. Ewentualnie dodatkowa aplikacja App2SD lub Link2SD.

22.11.2012 23:30
😊
3
odpowiedz
zanonimizowany838257
11
Legionista

Jest jakiś program, który przetestuje tę kartę pamięci?
Mój telefon to Sony Xperia Sola, pamięć wbudowana w niego jest podzielona tak, że 2 GB są traktowane jako pamięć telefonu, 4 GB są traktowane jako karta SD, a moja karta SD jest traktowana jako druga karta pamięci i nie mogę przenieść na nią aplikacji. Ma Ktoś jakiś pomysł jak można to obejść?

22.11.2012 23:57
I.G.I
4
odpowiedz
I.G.I
57
Fanatyczny

[2] A dupa, bo nie każdą da się przenieść nawet programowo. Mnie osobiście irytuje, że najbardziej pamięciożerne aplikacje (facebook, mapy) muszą być zaimplementowane w pamięci telefonu. Z tego, co u siebie mam zainstalowane, to facebook, gmail, gg, mapy nie mogą być przeniesione.

[3] Co do programu do testów, to nie mam pojęcia. Co do aplikacji, to ja korzystam z Android Assistanta i dzięki niemu poprzenosiłem część aplikacji (tych, które się da). Najlepiej popatrzeć w Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzanie i po kolei sprawdzać te pobrane.

Forum: Kilka pytań o kartę pamięci do telefonu