Kierownice, symulatory budowy miasta, Battlefield i GTA 3
Witajcie! Mam cztery pytania odnośnie gier. Pytania są z całkowicie innej beczki i w żaden sposób się nie wiążą, ale to po prostu wynika z gier, w które ostatnimi czasy mam ochotę zagrać. No to tak:
1. Jaka jest najlepsza gra do wypróbowania kierownicy Logitech Driving Force GT? Oczywiście z wykorzystaniem najważniejszej rzeczy jaka ta kierownica oferuje, czyli skrzyni manualnej ze sprzęgłem.
2. Jaką grę typu city-builder polecacie? Zależy mi na tym, żeby to nie było ani miasto w jakiejś odległej epoce historycznej (jak Banished w średniowieczu), ani w dalszej przyszłości (Anno 2070), tylko zwykłe współczesne miasto - jak w najnowszym SimCity, tylko problem z nim taki że nie dostaje ono zbyt chwalebnych recenzji. Ale przekonacie mnie do niego lub znacie podobne gry?
3. Myślicie że przez ile jeszcze lat będą żyły serwery multiplayerowe w Battlefieldzie 3 i Battlefieldzie 4 biorąc pod uwagę nadchodzącego Hardline'a? Nie chodzi mi o to kiedy je zamkną, ale do kiedy na każdym trybie będzie wystarczająco dużo ludzi, by móc po prostu usiąść i po chwili grać. I który rok byście obstawili jako rok premiery Battlefielda 5?
4. Jaki mod graficzny do GTA 3 uważacie za najlepszy?
Jeśli chodzi o drugie pytanie to może wypróbuj SimCity? Gra posiada darmowy 4 godzinny trial, więc sam się przekonasz czy warto w nią zagrać. W każdym razie polecam SimCity 4, które od czasu do czasu pojawia się na wyprzedaży Steam za ok. 10 zł i co ważniejsze nie jest powiązane z Origin. Gra choć stara bardzo dobrze funkcjonuje na monitorach 1920x1080 i moim zdaniem zapewnia lepszą rozgrywkę niż SimCity 5, które tak na marginesie sprawia wrażenie dema SC4.