Karty graficzne

Forum Komputery
Odpowiedz
10.10.2013 18:34
1
odpowiedz
DzIMI15
82
The Collector

Karty graficzne

Witam. Mam takie pytanie odnośnie kart graficznych - czy karta graficzna może być nie kompatybilna z resztą podzespołów komputera (chodzi mi o to, że nie będzie wszystko działać prawidłowo)? Bo nie wiem czy byłby problem, jeżeli mam procesor I5 i gtx 650 ti boost, (nie pamiętam niestety modelu płyty głównej) a chciałbym w kompie zamontować np. radeona hd 7970, aby móc płynniej łatać w next genowe gierki...
Jeżeli byłby problem, to proszę powiedzcie, czy może zastąpić go jakimś GeForcem czy wymienić płytę czy co tam będzie potrzeba...
Kartę zamierzam i tak kupić za jakiś czas dopiero, bo myślę, ze jeszcze moja obecna trochę wyciągnie, ale pytam też z ciekawości ;) Ważne, aby nowa była w rozsądnej cenie i była naprawdę wydajna ;)

11.10.2013 15:39
2
odpowiedz
DzIMI15
82
The Collector

up

11.10.2013 15:50
3
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Są możliwe 2 opcje które wykluczyłyby włożenie 7970:
a) mała obudowa - każda grafika z najwyższej półki to wielka krowa. Ale większość osób korzysta ze standardowych obudów więc wątpię byś miał z tym problem.
b) za słaby zasilacz - i tutaj może być zgrzyt, bo 7970 wymaga przynajmniej 500W. Jest prawdopodobne, że do GTX650Ti boost ktoś dobrał 450W, musisz sprawdzić.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl