Karta sim Anglia

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
25.02.2013 17:51
1
odpowiedz
S_NPC
55
Generał

Karta sim Anglia

Jak wyglada zakup startera w Angli? Chce kupic od razu na lotnisku i wlozyc do telefonu bo musze od razu z lotniska zadzwonic do paru osob w Angli.

- Czy startery normalnie sie kupi w kiosku, czy trzeba isc do salonu.
- Czy sa gotowe prepaidy za powiedzmy 5-10 funtow gdzie place wkladam do telefonu i gotowe? Bez zadnego dzwonienia, aktywowania ect.
- Czy jesli kupie taka karte na allegro http://allegro.pl/karta-starter-micro-sim-o2-uk-do-iphone-4-i-4s-i3023239387.html To jak mam ja doladowac w angli? W kiosku, w salonie? Oplaca sie to kupic na allegro przed wyjazdem?

Ogolnie wszystkie porady do osob ktore sie orientuja sa bardzo mile widziane:)

PS: Karta tylko do rozmow z Anglikami (do Polski uzywam Skype)

25.02.2013 18:34
2
odpowiedz
Kharman
168

Z tego co pamiętam na przylotach powinien być automat z różnymi duperelami podróżnymi, między innymi są tam karty sim. W każdym razie na Heathrow był za mojej tam bytności, spodziewałbym się też że będą na innych lotniskach.

Każdy prepaid ma kilka funtów na początek. Plus jakieś bonusy za doładowania w konkretnej wysokości.

25.02.2013 18:41
PanSmok
3
odpowiedz
PanSmok
269
Legend

Na miejscu bez problemu kupisz cos do telefonu. Wybor przeogromny - O2, Vodafone, 3, Lebara, GT...
Doladowane kupujesz w dowolnym skepie "ze wszystkim - ichni odpowiednik Zabki" prowadzonym przez lokalnego autochtona pochodzenia Pakistanskiego lub Hinduskiego.

25.02.2013 18:56
4
odpowiedz
zanonimizowany896083
3
Generał

kilka razy w salotoach wizzair-a rozdawali startery O2 - doladowac go mozna nawet w niektorych bankomatach.

25.02.2013 18:57
wysiak
5
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Kharman --> Na pewno nie bedzie w Anglii automatu z kartami sim, nie wiem gdzie i kiedy takie cos widziales - od lat 90tych sprzedawcy maja tu obowiazek rejestracji tozsamosci osoby, kupujacej karte.

25.02.2013 19:13
6
odpowiedz
Kharman
168

wysiak --> taaaa...

http://www.vendpoint.co.uk/#

To że mój brat po przylocie kupił sobie prepaida O2 za gotowiznę i nikt się nie zająknął o jego dane to pewnie przypadek...

25.02.2013 19:27
wysiak
7
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

No to przyznaje, ze sie zdziwilem, szczegolnie tym, ze mozna kupic za gotowke (bo przy platnosci karta to karta robi za ID).

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl