Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: karta pamieci w telu, czemu ciagle brak miejsca?

10.08.2015 16:20
1
zanonimizowany891786
66
Generał

karta pamieci w telu, czemu ciagle brak miejsca?

Czesc. Mam pytanie bo nie wiem co jest nie tak i czy w ogole cos jest nie tak. Mam w telu karte pamieci i czy ja nie rozumiem jej dzialania czy jak ? bo pisze w ustawieniach pamiec karty tam 1,8gb czy cos wolnego a pamiec wewnetrzna w telu tam z 20mb. I teraz co nie daje mi spokoju. Mam stary tel, zainstaluje 3 aplukacje i juz nie mam miejsca a na karcie jest z tym ze jak.cos instaluje to Idzie mi na pamiec tela a nie karty I zaraz mi wali komunikat ze nie mam miejsca w telu. czemu tak jest, nie powinno Sie automatyxznie jak jest karta zapisywac Sie na nia? bo to bez sensu po co mi karta skoro i tak mi wszystko Idzie na pamiec tela.

10.08.2015 16:28
Szymon_1904
2
odpowiedz
Szymon_1904
79
Rivski pogromca

Dołączam się do pytania.

Ja znów w menedżerze aplikacji zawsze, przy każdej aplikacji naciskam "Przenieś na kartę pamięci". Niestety to prawie nic nie daje, bo taką ponad dwugigową apkę po przeniesieniu na kartę pamięci, z telefonu zwolniło się jedynie 20 MB. Spróbowałem też innej metody. Po wejściu w menedżera plików (czy tam exploratora plików, wiele jest nazw tego) wyciąłem wszystkie pliki znajdujące się w pamięci telefonu, a następnie wkleiłem na kartę pamięci. Byłem zadowolony, bo miejsca w pamięci wewnętrznej było tyle jak w momencie pierwszego uruchomienia telefonu, ale żadna aplikacja nie działała, więc te pliki znów na pamięć telefonu...

10.08.2015 18:57
Legion 13
3
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Żeby przenosić aplikację na kartę pamięci w androidzie 4.4 i wyżej potrzebny jest root, wtedy przy użyciu odpowiednich aplikacji (np Link2SD) można przenosić pliki programów na kartę. Innym wyjściem jest podmiana pamięci(zamieniasz pamięć wewnętrzną z kartą pamięci - cały system zainstalowany na sd), ale to już bardziej skomplikowana operacja i łatwo można uceglić telefon.

10.08.2015 20:06
Deton
4
odpowiedz
Deton
211
Know thyself

Zastanawia mnie co za idiota wymyślił takie rozwiązanie. Miałem to samo z telefonem 8GB i kartą 32. Szlag mnie trafiał i sprzedałem w cholerę.

10.08.2015 22:40
5
odpowiedz
zanonimizowany891786
66
Generał

W takim wypadku uwazam, ze bez sensem totalnym jest cala ta karta. Co z tego, ze mam mozliwosc przeniesienia z poziomu ustawien aplikacji np opery na karte pamieci kiedy to ta aplikacja ma moze z 2mb heh. To z dupy jest pomyslane wszystko akurat.

Forum: karta pamieci w telu, czemu ciagle brak miejsca?