Karta graficzna się psuje?
Włączyłem przed chwilą komputer i miałem ekran w artefaktach.. Zresetowałem komputer i obraz jest normalny. Wczoraj to samo było po zainstalowaniu nowych sterowników (restart wystarczyl)
Kartę mam jeszcze na gwarancji więc jeśli pada to jak ją dobić?
[1] Up nie dobijaj jej po co, idź do sklepu wytłumacz co się dzieje i niech ci wytłumaczą a najlepiej jak pierdykną artefakty zrób zdjęcie jako dowód i tyle. Ja pamiętam że jak kupiłem swojego kompa to też miałem tak po odpaleniu BF'a 3 wypieprzało mi Blue screen of death. okazało się chłodzenie wadliwe ;/.
Jak zrobię im zdjęcie to raczej mi nie uwierzą, bo zdjęcie może być też zrobione na innej karcie..
Za kartę dałem 660 zł, obecnie w tej cenie jest 7850 i 650TI, raczej nie będą się bawić w naprawę tylko dadzą mi kase albo kartę w tej cenie (przy najmniej tak slyszałem), którą brać lepiej? Mam 2 rdzeniowe CPU, ale za jakiś czas wymienię chyba na i5 (bo nv ma podobno mały problem ze sterami jeśli idzie o 2 rdzenie, choć ja tego nie zauważyłem - może dlatego, że moja karta gtx560 w sumie idealnie pasuje do podkręconego e8500)
kojarzy ktoś nazwę benchmarka który palił karty? Zajmuje chyba ze 3 mb, może on by mi pomógł ;d
ehh co za pech, testowałem furmarkiem, crysisem (benchmark) i dupa, nie wyświetla nic, ale pewnie jutro włączę system rano i znów będzie przymusowy restart..
[4] Może przegrzewa się sprawdzałeś temperaturę? U mnie pod koniec dnia zawsze coś się pieprzy z kartą i kursor chodzi skokowo jakbym na pulpicie miał z 5-10 fpsów, a w grach to masakra i muszę restart zrobić. Dlatego myślę że to od temperatury ;/. U ciebie też może to byc przyczyną.
Ghost2P
Zdjęcie - jak sam z resztą zauważyłeś - nic nie da.
W swoim żywocie reklamowałem z 5-6 spalonych kart, zawsze dawali nową - brali starą po około tygodniu producent przysyłał do sklepu nową (zazwyczaj odrobinę lepszą) kartę.
Od siebie polecam zobaczyć czy nie poluzował się kabel od zasilania karty, dla pewności wypnij i wepnij jeszcze raz.
Sprawdź też temperatury (polecam HWMonitor 1.23) oraz prędkości wiatraka.
Właśnie przt reinstalu sterowników pojawiły się pierwszy raz artefakty, dzisiaj jak już mam te na których śmigam od dłuższego czasu(najnowsze) pojawiły się przy starcie systemu, a zmieniałem je na chwile bo chciałem zobaczyć jak będzie działać na starszych
Temperatury raczej w porządku czyt. takie jakie zawsze były (spoczynek 37, później do 68 czasem 70 w stresie).
Podłączyłem kartę jeszcze raz będzie śmigać to będzie śmigać, jak nie to jeszcze lepiej ;)
Wg. mnie karta powoli dogorywa i za jakiś czas (miesiąc?) padnie całkiem. Gwarancje mam do Marca przyszłego roku także jeśli będzie działać to po takim czasie nadal powinna.