Karta graficzna się psuje?

Forum Komputery
Odpowiedz
19.07.2013 09:40
1
odpowiedz
zanonimizowany714315
111
Legend

Karta graficzna się psuje?

Włączyłem przed chwilą komputer i miałem ekran w artefaktach.. Zresetowałem komputer i obraz jest normalny. Wczoraj to samo było po zainstalowaniu nowych sterowników (restart wystarczyl)
Kartę mam jeszcze na gwarancji więc jeśli pada to jak ją dobić?

19.07.2013 10:05
2
odpowiedz
zanonimizowany913306
0
Pretorianin

[1] Up nie dobijaj jej po co, idź do sklepu wytłumacz co się dzieje i niech ci wytłumaczą a najlepiej jak pierdykną artefakty zrób zdjęcie jako dowód i tyle. Ja pamiętam że jak kupiłem swojego kompa to też miałem tak po odpaleniu BF'a 3 wypieprzało mi Blue screen of death. okazało się chłodzenie wadliwe ;/.

19.07.2013 10:09
3
odpowiedz
zanonimizowany714315
111
Legend

Jak zrobię im zdjęcie to raczej mi nie uwierzą, bo zdjęcie może być też zrobione na innej karcie..

Za kartę dałem 660 zł, obecnie w tej cenie jest 7850 i 650TI, raczej nie będą się bawić w naprawę tylko dadzą mi kase albo kartę w tej cenie (przy najmniej tak slyszałem), którą brać lepiej? Mam 2 rdzeniowe CPU, ale za jakiś czas wymienię chyba na i5 (bo nv ma podobno mały problem ze sterami jeśli idzie o 2 rdzenie, choć ja tego nie zauważyłem - może dlatego, że moja karta gtx560 w sumie idealnie pasuje do podkręconego e8500)

kojarzy ktoś nazwę benchmarka który palił karty? Zajmuje chyba ze 3 mb, może on by mi pomógł ;d

19.07.2013 11:00
😍
4
odpowiedz
zanonimizowany714315
111
Legend

ehh co za pech, testowałem furmarkiem, crysisem (benchmark) i dupa, nie wyświetla nic, ale pewnie jutro włączę system rano i znów będzie przymusowy restart..

19.07.2013 11:05
5
odpowiedz
zanonimizowany913306
0
Pretorianin

[4] Może przegrzewa się sprawdzałeś temperaturę? U mnie pod koniec dnia zawsze coś się pieprzy z kartą i kursor chodzi skokowo jakbym na pulpicie miał z 5-10 fpsów, a w grach to masakra i muszę restart zrobić. Dlatego myślę że to od temperatury ;/. U ciebie też może to byc przyczyną.

19.07.2013 11:20
Ogame_fan
6
odpowiedz
Ogame_fan
127
SpiderBoy

Ghost2P

Zdjęcie - jak sam z resztą zauważyłeś - nic nie da.

W swoim żywocie reklamowałem z 5-6 spalonych kart, zawsze dawali nową - brali starą po około tygodniu producent przysyłał do sklepu nową (zazwyczaj odrobinę lepszą) kartę.

Od siebie polecam zobaczyć czy nie poluzował się kabel od zasilania karty, dla pewności wypnij i wepnij jeszcze raz.
Sprawdź też temperatury (polecam HWMonitor 1.23) oraz prędkości wiatraka.

19.07.2013 11:21
7
odpowiedz
szybki13579
27
Generał

próbowałeś reinstall sterowników?

19.07.2013 11:36
😉
8
odpowiedz
zanonimizowany714315
111
Legend

Właśnie przt reinstalu sterowników pojawiły się pierwszy raz artefakty, dzisiaj jak już mam te na których śmigam od dłuższego czasu(najnowsze) pojawiły się przy starcie systemu, a zmieniałem je na chwile bo chciałem zobaczyć jak będzie działać na starszych

Temperatury raczej w porządku czyt. takie jakie zawsze były (spoczynek 37, później do 68 czasem 70 w stresie).
Podłączyłem kartę jeszcze raz będzie śmigać to będzie śmigać, jak nie to jeszcze lepiej ;)

Wg. mnie karta powoli dogorywa i za jakiś czas (miesiąc?) padnie całkiem. Gwarancje mam do Marca przyszłego roku także jeśli będzie działać to po takim czasie nadal powinna.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl