Witam
Posiadam kartę graficzną Nvidia GeForce GTX 760 z którą miałem ogromne problemy wyrzucało mnie z gier oraz miałem migawki itp na ekranie to samo się działo gdy przełączałem na zintegrowaną z prockiem. Zacząłem szukać w internecie rozwiązania i suma sumarów żadne nie pomogło zaznaczę że cały czas nie mogłem zaaktualizować sterowników ani Windowsa itp więc usunąłem wszystkie sterowniki od Nvidi i chciałem je zainsalować na nowo. Problem jest taki że od tego momentu nie mogę zainstalować żadnych sterowników(instalacja kończy się niepowodzeniem i nie ma żadnych informacji) oraz karta graficzna zaczęła wydawać dziwny głos jedyna poprawa to fakt że gry z których mnie odrazu wyrzucało teraz się załączają lecz mulą się okropnie. Czy ktoś ma jakiś pomysł co zrobić żeby komputer w końcu ściągnął te sterowniki.
Może spróbuj wyczyścić stery, rejestr Display Driver Uninstaller
Możesz ją sobie powiesić na ścianie. Padła. To i tak cud, że tak długo żył tak złomek.
A jak nie masz pojęcia na temat Pc to się nie udzielaj i nie doradzaj.
Problemem może tu być płyta główna, bios zaktualizowany?
Podstawowe pytanie czy wykrywa ci Pc tą kartę? ( obok startu jest Lupa i wpisujesz dxdiag i naciskasz Enter/ Lub w starcie ) i w zakładce EKRAN masz wszystkie info na temat używanej karty/ lub sterownika graficznego. Bo z twojego opisu wygląda to tak jakby karta ( Gtx 760) ci nie startowała a pc działał tylko na integrze. Bo jeżeli Pc nie widzi karty to nie ściągnie i nie zainstaluje sterów.
Druga możliwość to sprawdzenie karty na innym pc.
Płyta pewnie ma 10 lat i kończy życie. Miałem też zaniki obrazu przez płytę.
Dobrze że to niedroga grafa bo duże prawdopodobieństwo że ją to zniszczy.
Jeśli dobrze pamiętam kartę graficzną wykrywało jednak po usunięciu wszystkiego co związane z Nvidi'ą karty nie wykrywa, przy okazji karta zaczęła wydawać niepokojący odgłos cykania. Nie jestem w stanie zaktualizować niczego Windows'a,Intela itp. Mam błąd 0x800703f1 przy aktualizacji Windows'a jednak po czytaniu forów,filmików itp nadal nie jestem tego w stanie naprawić tego problemu. Czytałem gdzieś na zagranicznym forum że nie zaktualizowanie Windows'a może być odpowiedzialny za więkoszość problemów.
Masz możliwość podłączenia karty u kogoś innego na innym MOBO? Spróbuj też stery wgrać do chipsetu, przeinstalować system, wyczyścić kompa. Bo tak jak pisał Wujek Władek może tu być problemem MOBO a nie sama karta.
Póki nie uda mi sie naprawić błędu 0x800703f1 jedynym sprawdzeniem pewnie będzie podłączenie karty do inneog komputera tak jak mówisz.
No akurat też się tak zdarza, że karta pada, nie wykrywa jej, w zwiazku z tym nie zainstalujesz sterowników ale bieda obraz jeszcze jakoś przekazuje. Mialem tak ze starym Radeonem.