karta graficzna
Co sądzicie o tej karcie graficznej czy w cenie do 500 zł znajde coś lepszego ?
Jest to ATI Radeon HD6790 1GB DDR5/256bit
Koledzy od sprzętu byli bardziej zadowoleni jakbyś podał im jaki masz zasilacz.
Bo ciężko polecać coś do czego twój sprzęt może być nie zdolny.
Tacens Radix IV 450 W
HD6850/HD5850, ze wskazaniem na mocniejsza HD5850, ktora mozna podkrecic na 1000/1200 z 725/1000, otrzymujac wydajnosc kilkanascie % wyzsza od HD5870.
wolał bym raczej o podanie karty która jest lepsza bez podkręcania
HD5850,
Będziesz dobry jak znajdziesz tą kartę w stanie dobrym i poniżej 500zł. ;)
Do 6850 będziesz musiał trochę dopłacić co by się bardzo opłacało.
A jeśli nie znajdziesz trochę więcej funduszy to kup GTX-a 460.
Dobra zapytam inaczej czy na tej karcie odpalą mi gry typu crisis 2 wiedźmin 2 mafia 2 i w końcu gta 4 na max detalach
Ta karta jest wgl nie opłacalna. Nie patrz na nią. ;) No ale jak chcesz wiedzieć: Na max detalach powinno ruszyć. Ale pewien nie jestem.
No to jak 500zł to max to bierz GTX 460.
Dobra zapytam inaczej czy na tej karcie odpalą mi gry typu crisis 2 wiedźmin 2 mafia 2 i w końcu gta 4 na max detalach
Zalezy w jakiej rozdzielczosci. Wszyscy o tym zapominaja, a to najwazniejszy czynnik w plynnosci dzialania gier.
Dell's, zalezy czy pan ironmaxx woli doplacic 150zl do kilkudziesiecio-% wiekszej wydajnosci, czy pozostac w granicy ~500zl.
Max 500 zł
czy na tej karcie odpalą mi gry typu crisis 2 wiedźmin 2 mafia 2 i w końcu gta 4 na max detalach
Na samej karcie nawet się nie uruchomią... Przydał by się jeszcze jakieś procesor i deczko pamięci RAM żeby machina ruszyła...
AMD Phenom II X2 555 BOX Black Edition
Goodram DDR3 4GB(2x2GB) 1600MHz CL9
MSI 870-c45
Tacens Radix IV 450 W
Jest dokładnie tak jak myślałem wy potraficie tylko napisać jaki "masz zasilacz" albo inne komentarze w stylu "Na samej karcie nawet się nie uruchomią" ponieważ sami nie macie o niczym pojęcia. A na koniec skopiujecie gotowe zestawienie z innej strony pisząc "lepiej se kup to" i gotowe temat zamknięty wielkie dzięki za pomoc
WTF? Co ty wygadujesz. Zadaj nam konkretne pytanie co ty chcesz? A nie tu wymyślasz sobie dziwne rzeczy. Zastanów się trochę.
Nie podales rozdzielczosci na jakiej chcesz te gry odpalic. ;)
Jeżeli są w śród was osoby które coś wiedzą na ten temat to podały by przynajmniej "na takie rozdzielczości będzie dobrze a na takiej źle" ale wy musicie każdego wyśmiać
A kto tu kogoś wyśmiewa? PrzemoDZ i Dell' s próbuj a Ci pomóc a ty coś pie'rzysz, że się z Ciebie smieją.