Witam! Chciałbym kupić sobie nową kartę graficzną do gier na komputer stacjonarny. Chodzi mi o gry typu battlefield 3, sniper elite v2, crysis 2 itp.właściwości mojego systemu: windows 7 professional, procesor intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 2.9 GHz, pamięć RAM 4 GB, 64-bitowy system operacyjny, Directx 11, karta graficzna GeForce 9800GT. Mam zamiar wydać do 230 zł. Z góry dziękuję za pomoc.
Crysis 2 mi działał bardzo stabilnie i szybko na starej karcie 9600GT. Twoja karta jest minimalnie lepsza, więc do tej gry problemu nie widzę.
Natomiast Twój procesor... Pomyśl nad kupnem E8600. Albo jakiegoś Quad'a.
NajPhil nie chodziło ci przypadkiem o GTS 450 OC ?
A co myślicie o kartach takich jak ATI Radeon ASUS HD5450 2GB DDR3 HDMI DVI LP,ASUS GT610 2GB DDR3, MSI Radeon R7 240 Low Profile 2GB DDR3, GIGABYTE GE FORCE GT610 2GB HDMI czy byłyby dobre na mój komputer?
Tillig u mnie z crysis 2 jest taki problem że nie mogę go wcale uruchomić na steamie pokazuje na początku że jestem w grze ale po chwili znów mi pokazuje że nie jestem w grze :/
[5] Każda z tych kart jest gorsza niż 9800GT.
Nie kupisz lepszej nówki za tę kasę. Poluj na używane GTX 260, 4850tki albo coś lepszego - w innym przypadku wydanie kasy to wyrzucenie jej w błoto.
1. Za 230zł nie kupisz karty nadającej sie do wymienionych gier- nawet twoja obecna grafika jest lepsza od części z nich.
2. Wymiana karty niczego w działaniu gier nie zmieni, bo reszta komputera jest słaba.
Co myślicie o tej karcie PNY GeForce GTS 450 XLR8 1GB GDDR5 128bit DX11
[9] Ty czytasz w ogóle co się do ciebie pisze? Nie znajdziesz za te pieniądze lepszej karty graficznej, twoje 9800 GT jest wydajniejsza od 3/4 kart, dołóż trochę i kup GTX 260 choć nie wiem czy opłaca się zmieniać GPU z obsługą DX 10 na GPU z obsługą również DX 10.