Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Jest tu jakiś kukiriniarz? Myślę nad hulajnogą.

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
30.09.2026 16:21
Amadeoosh
1
odpowiedz
Amadeoosh
25
Generał
MAX

Jest tu jakiś kukiriniarz? Myślę nad hulajnogą.

Chodzę na siłownię 2/3 razy w tygodniu, ~2,5km od domu. Strasznie upierdliwy dystans, bo jak na spacer to jest trochę człapania (ponad 20 minut w jedną stronę, poza tym naprawdę nie potrzebuję jeszcze więcej aktywności) a z kolei samochód to szkoda odpalać, bo nawet olej nie osiągnie optymalnej temperatury.

Jakbym miał hulajnogę, to w sumie mógłbym sobie pyrkać te 8-10 minut w jedną stronę i problem z głowy.

No ale tu się rodzi kilka pytań, bo nie miałem styczności z tymi sprzętami:
- czy można to sensownie zabezpieczyć na pobyt w sklepie (pod siłownią jest monitoring więc strzelam że luz),
- czy są jakieś wady które wychodzą dopiero w użytkowaniu, które nie są "oczywiste" przed zakupem?
- czy warto ładować kasę w amortyzację, czy to pic na wodę?
- czy policja aktywnie "łapie" hulajnogarzy w związku z (zasłużoną) nagonką? Zamierzam jeździć jak człowiek rozumny, ale jak mam być zatrzymywany 5 razy w miesiącu na kontrole to nie wiem czy mi się chce w to bawić,

Myślałem nad Xiaomi Scooter 6 Pro (ew. nie-pro), może jest coś lepszego w podobnym segmencie? Kwestia #1, musi być LEGALNE (nie chcę świecić oczami przed policją, robić jakichś chiptuningów i innych pierdół. 20km/h wystarczy w zupełności).

Jak ktoś ma taki sprzęcior i używa w podobnym celu (wyskok "po bułki"/na siłownie) to chętnie posłucham czy się sprawdza, bo jeszcze nie podjąłem decyzji.

Z góry też dodaję że w zadzie mam stygmatyzację hulajnóg (wiem że jest spory problem z brokułami pomykającymi 70km/h po chodnikach, ale ja nie jestem debilem).

30.09.2026 16:23
sirstuartstrange
2
odpowiedz
1 odpowiedź
sirstuartstrange
9
Centurion

A czemu nie rower? Bardziej uniwersalny sprzęt.

30.09.2026 16:29
Amadeoosh
2.1
odpowiedz
Amadeoosh
25
Generał
MAX

sirstuartstrange

Mój rower się nie nadaje do takich podjazdów (za drogi, z SPD-SL, poza tym jadąc w nim w jeansach wyglądałbym jak debil), kupować drugi tylko po to żeby podjeżdżać 2km bez sensu.

Poza tym mam już 6000km nastukane w tym roku i nie potrzebuję dodatkowych bodźców rowerowych ;) Na hulajnodze się nie zmęczę, i o to tu chodzi, mam dostatecznie dużo cardio już w tej chwili.

post wyedytowany przez Amadeoosh 2026-09-30 16:30:42
30.09.2026 16:43
3
2
odpowiedz
el.kocyk
200
Legend

ja mam styare xiaomi, te piewrsze co wyszlo z 10 lat temu chyba i pozniej ciuit nowsza wersje
no i fajne sa, tez jezdze wlasnie 2 km do pracy w nocy bo nie chce mi sie te 25 min isc
ja nie mam amortyzacji i jeszcze zmienilem opony na pelne bo mi co chwila detki pekaly
no slabo jest i czuc kazda nierownosc ale 2 km to da sie zniesc
nie przeplacalbym jakbym jhezdzil tylkjo taki dtstans to przezyjesz

ale nie zabezpieczam jej bo nie mam potrzeby ale nie wiem czy jest sensowne zabezpoieczenie
dobre swiatelko jest wazne

nie pomoge z policja bo nie mieszkam w Polsce i u nas mozna 25km/h

30.09.2026 16:51
SnakePlissken
📄
4
odpowiedz
1 odpowiedź
SnakePlissken
230
Ulubieniec forum Claude
MAX

Dziś poznałem nowe słowo "Kukiriniarz".

Każdy dzień przynosi coś innego.

30.09.2026 17:03
Amadeoosh
4.1
odpowiedz
Amadeoosh
25
Generał
MAX

SnakePlissken Warto poszerzać horyzonty, wcześniej musiałbyś napisać "40kg masy ciała, 12 lat, brokuł ukryty pod kaskiem motocrossowym, hulajnoga Vmax 92km/h" a teraz masz na to jedno słowo ;)

30.09.2026 16:56
Racja
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
Racja
17
Generał

Sprzęt dla debili. Dziękuję.

30.09.2026 17:01
Amadeoosh
👍
5.1
odpowiedz
Amadeoosh
25
Generał
MAX

Racja Nie ma za co. Przez chwilę zrobiło mi się przykro, ale później przypomniałem sobie że jesteś randomem z internetu którego zdanie jest dla mnie tak ważne jak ten cichacz którego przed chwilą puściłem, i już mi lepiej.

post wyedytowany przez Amadeoosh 2026-09-30 17:02:24
30.09.2026 17:11
Kwisatz_Haderach
😂
5.2
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
29
GIT GUD or die trying
Image

Racja Dom Racji. 24 grudnia. Koloryzowane.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl