To były czasy jak Bullz wyzywał mnie od autystów :D
dostarczyles ku temu wystarczajacej ilosci argumentow
Courtois: Musisz akceptować tę presję, jeśli chcesz być bramkarzem Realu
No i dobrze, jak można było tak traktować Keylora...
Racja. Też jestem jego fanem. Aerola też dużo lepszy od Courtua.
Kurtula i Lloris to mega przereklamowani bramkarze
Zdarzały im się w klubach dobre mecze, ale raczej rzadko, w większości bronili przeciętnie
Na MŚ się bardzo dobrze zaprezentowali o to w sumie tyle
Jutro nie, ale jeśli będą walczyć o top 3 to powinienem wstać na Brazylię w przyszłą niedzielę.
Mecz jest o 08:00 także jak nie zachlam mordy za bardzo, będzie na luzaku.
Dzisiaj się załapałem na czwartego z Argentyną i trzeba powiedzieć, że Argentynie rośnie bardzo mocne pokolenie, pewnie jeszcze nie w Tokio, ale za 5 lat kto wie, czy nie będą jednym z faworytów do złota w IO.
W ogóle ten PŚ jest strasznie dziwny, Rosjanie grają rezerwami, Włosi to samo, my strasznie rotujemy, wychodzi na to, że najbardziej zależy USA i Brazylii. Ponoć po jutrzejszym meczu Kwolek ma wyjechać, a w jego miejsce wraca Kubiak, trochę dziwne, bo Kwolek w obecnej formie jest naszym przyjmujący nr2, odesłałby lepiej Śliwkę/Szalpuka, o ile w ogóle Heynen ma taką możliwość, bo te ustalenia zapadły ponoć przed PŚ.
Czy Aniołki wyszarpią medal? Mam nadzieję, że jakiś wyszarpią, ale najlepsze biegały dużo w tych mistrzostwach, także zobaczymy jak bardzo się to odbije na ich starcie. A tak w ogóle to jeszcze trzeba do tego finału awansować :)
Dzisiaj to ja żyję GP w Toruniu! To jest dla mnie wydarzenie nr1, na które czekam od dawna.
Taaa, Puchar Świata to w tym roku straszna wtopa. Raz, że nie ma z tego kompletnie nic poza kasą i punktami, to na dodatek rozegrali to zaraz po mistrzostwach Europy. Też nie ogarniam systemu rotowania, ale widocznie trener coś chce sprawdzić i pozostaje wierzyć jego wyborom i pomysłom. Brazylia i USA nie grali w EURO, więc podejrzewam, że oni zajmą dwa pierwsze miejsca i faktycznie najbardziej im zależy. Jeżeli będziemy na trzecim miejscu, to biorę w ciemno.
A no tak, Zmarzlik to obowiązkowo. Myślę, że łyknie to mistrzostwo.
A Milan to niech sobie spada do Serie B, w!@#ne mam XD
Dawno nie byłem tak nakręcony. Jak sobie policzyłem to będzie 7, a może nawet i 8 lat
jak uwierzyłem, że Zmarzlik zostanie następcą Golloba. Ba teraz ma szanse go przerosnąć!
A jakby ktoś się podniecał komentatorami z Ameryki Płd (tak jak ja) to trzeba przyznać, że my też mamy bardzo dobrych swoich, tylko że akurat nie w piłce nożnej :) Komentarz tego biegu to mistrzostwo.
https://www.youtube.com/watch?v=8BEz8_XuTI8&t=10m45s
Abraham i Mount z golem, Hudson asysta
Ale obrona to cyrk, Alonso i Zoumiak powinni byc wystawienie na sprzedaz, Tomori ma talent ale to jeszcze nie to
Oby Lampard kupił porządnego SO, razem z Rudigerem powinno byc ok, a na lawce jak cos Christensen
No i LO to Emerson ale kontuzja ;/ ponoc i taka maja chrapke na Chilwella
Jeszcze Pulisic dołożył asystę :)
City! Jaja. LFC chyba już musi wygrać tą ligę w tym roku.
Nie wiem co Pep widzi w Otamendim, nie ma Laporte'a, Stones'a i De Bruyne i juz im gorzej idzie
Zeby tylko Liverpool zaczal tez tracic, bo na razie to nic szczegolnego nie graja, ale zawsze ktos cos wcisnie
Ładnie Wilki. I jak tu nie kochać Premier League..
Valverde. Proszę Cię chodź raz mi ustaw takie coś na dzisiejszy spektakl z Sevillą.
Szkoda, że nie oglądnę Interu z Juve i musieli dać o podobnej godzinie. Kibicuje w tym sezonie Interowi i mam nadzieje ze zgarną mistrza.
Piękne jest to United, Ole, Ole!
Mam nadzieję, że jednak za w przyszłej kolejce będą bronić w 11 i zremisuja z Liverpoolem, jeśli przegrają być może będą w strefie spadkowej
Sędzia odgwizdał spalonego po wrzucie z autu w meczu Sociedad vs. Getafe. Witamy w La Lidze.
Jakaż myląca pierwsza kolejka w kwestii Solskjaera i Lamparda, jeśli chodzi i posiadanie pomysłu na drużynę.
Wuefista jest w stanie spuścić MU do Championship...
spokojnie paudyn, jutro na 99% news o zwolnieniu ogs. nie wierze ze dalej beda go trzymac (choc jak dla mnie moga :d)
Idąc tropem rozumowania sandalarza wankera to wszystko wina wuefisty bo grajków mamy wybitnych. Jak zobaczyłem skład na dziś i ławkę to się załamałem. Tu Guardiola z kloppem i cruyfem by nie podołał. Dobrze, że nie miałem czasu obejrzeć.
Porażke City jakoś przeboleje bo została wyrównana dzisiejszym genialnym wynikiem Czerwonych Diabłów.
Idąc tropem rozumowania sandalarza wankera to wszystko wina wuefisty bo grajków mamy wybitnych.
To wuefista wykastrował kadrę, więc pracuje z tym, z czym sam chciał. Proponuję zobaczyć, od kiedy pracuje z Chelsea Lampard i jak szybko wyciągnął wnioski odnośnie balansu w drużynie.
To wuefista nie zdołał przez tych kilkanaście miesięcy wypracować żadnych schematów dotyczących samej gry, czy stałych fragmentów.Tu kolejny ukłon w stronę Lamparda, bo wuefistę - póki co - zjada każdy, to ma JAKIEKOLWIEK pojęcie o taktyce.
To wuefista zapowiadał treningi kondycyjne w rodzaju ojapier***, żeby cały mecz siedzieć na przeciwniku i przynajmniej ambicją niwelować brak doświadczenia. Do tego specjalne dodatki mające ograniczyć ryzyko kontuzji. Efekt jaki jest, każdy widzi.
To, do czego wuefista się nadaje, to ewentualnie stanowisko stanowisko dyrektora technicznego/sportowego, bo jego wizja generalnie jest ok, ale gość nie ma pojęcia jak ją wdrożyć w praktyce.
Wiadomo, że ryba psuje się od głowy, więc należałoby wywalić na zbity pysk Glazerów razem z Woodwardem, ale trzeba być ślepym, aby nie zauważyć, że gość trzymający za ster nie ma pojęcia o żeglowaniu okrętem. Dlatego daruj sobie epitety, jeśli to jedyne, co masz do zaoferowania.
lolz moze kadra United szalowa nie jest, ale na pewno da się z tego wycisnąć wiecej, dziwi mnie jednak to ze pozbyto się Lukaku (ok to przecietniak, ale ktos inny musi byc) nie majac zadnego innego napastnika w skladzie, bo Rashford to przeciez bardziej skrzydłowy
Wuefista przynajmniej pozbył się Lukaku. To jest inwalida. On ma masę i technikę gry w piłkę na moim poziomie, a to nie jest komplement
kolunio co odjebal w koncowce meczu, w hiszpanii stabilnie pod tym wzgledem
Widzisz Mohen, mówiłem ze Conte to dobry trener, ale nie umie w transfery
Gdyby Icardi nadal był w Interze to moze Inter by dzisiaj wygrał
To już 4ty trener po Fergusonie i żaden nie podołał a dwóch z nich to nie byli wuefisci(ulubione określenie tumanow z debilpage). Twojej ściany płaczu nie czytałem stary kawalerze.
Wuefista przynajmniej pozbył się Lukaku.
Przeciez sam pisales, ze ciezko pracuje :(
spokojnie paudyn, jutro na 99% news o zwolnieniu ogs
Niestety cos mi mowi, ze tylko strefa spadkowa w grudniu moze doprowadzic do konkretniejszych ruchow.
Rok temu Mou wyleciał po porażce z Liverpoolem, dużo wskazuje, że z Ole będzie podobnie.
Przeciez sam pisales, ze ciezko pracuje :(
Że tak korwinistycznie zanucę: niewielka praca niektórych ludzi ma większe znaczenie od wielkiej pracy innych
Zbigniew Boniek:
Nie interesuje mnie to, co mówią ci, którzy krzyczą. Mamy trenera, który jest Polakiem, który chciałby jak najlepiej, który ma swoją historię w reprezentacji, który zna się na piłce. Kogo byście chcieli? Copperfielda?
The ratio of advance measures how likely the team is to pass forwards, backwards, or horizontally across the pitch. Again **** is unusual, in that its passes are more likely to be horizontal than any other team’s. This reflects the strategy of passing the ball back and forth across the pitch looking for opportunities to attack.
Kto to taki, kto to taki, hehe?
Loon kciuk w górę za latarnik wyborczy na bezprawniku, wyborny top kek. Szkoda że za dwa tygodnie to nie my będziemy się śmiali.
Brazylia..........................
Sandro Ramirez, napastnik teoretyczny. Jego seria bez gola trwa 53 mecze. Słownie: pięćdziesiąt trzy mecze. ??
Ostatni gol: 23 listopada 2017, jeszcze gdy grał dla Evertonu.
A ja myślałem że to będzie grajek na miarę takiego Pedro i się przyda w pierwszym zespole.
Powie mi ktoś jak długo jeszcze Szpakowski będzie komentować mecze?
I czy tylko ja nie jestem w stanie go słuchać?
Dobrze, że mecz jest jeszcze na Polsacie, bo musiałbym bez dźwięku oglądać, albo znaleźć jakąś łotewską transmisję.
odwaznie na lotwe, lewy sam z przodu. oj wuja wuja.
Porównując obecną formę Lewego z formą Milika i Piątka to ci dwaj ostatni raczej by mu tylko przeszkadzali.
przeciez wiadomo od 5 lat, ze szpaku powinien juz wnuki bawic a nie dalej meczyc ludzi komentowaniem meczow i truizmami we wszelkich programach sportowych.
wiem, ze lotwie to nawet ja w trojke z paudynem i loonem bysmy strzelili kilka bramek, ale chodzi o sam fakt. ale w sumie racja, ze obecnie i milik i piatek sa dalecy od formy.
Ta reklama idealnie ukazuje (a raczej tylko potwierdza), jaki kartofel w czaszce ma Boni.
Pierwszy z nich wprowadził definicję bocznego obrońcy na jeszcze wyższy poziom, niż uczynił to Cafu. Legendarny Brazylijczyk, dwukrotny mistrz świata powszechnie uznawany za najlepszego piłkarza na tej pozycji w historii piłki nożnej, rozegrał ponad 500 meczów, zdobywając w nich osiemnaście goli i 22 asysty. Z kolei Dani mający obecnie na liczniku ponad 700 meczów, strzelił w nich 51 bramek i zanotował absolutnie kosmiczne 155 asyst. To jest niepojęte, żeby boczny obrońca miał takie liczby. Nawet Marcelo uznawany za jednego z najbardziej ofensywnych defensorów w historii nie może równać się z Alvesem (38 goli, 91 asyst).
Tu się nie wkradł błąd? Ciężko mi uwierzyć że Cafu miał takie słabe liczby.
Ta, ostatnio go przegladalem na Wiki i tez sie dziwilem, ze tak slabo. Ogolnie ja zawsze bardzo lubilem Daniego Alvesa jako pilkarza, tylko jako osoba srednio mi odpowiadal.
Awansowaliśmy wczoraj na ojro, a tu taka cisza. Wszędzie tylko wybory, polityka, zły pis i inne nieistotne pierdoły :)
Nie ma się czym szczycić. Bardziej bym już wolał 12 drużyn na Euro a nie 24. Tak to jest jedna wielka kpina.
Cristiano Ronaldo - pierwszy piłkarz, który strzelił 700 bramek w XXI wieku.
Awansowaliśmy wczoraj na ojro, a tu taka cisza.
Żaden to wyczyn, a i styl nie napawa optymizmem. Niech ta przerwa reprezentacyjna się już skończy bo wieje wujem.
Pytasz o to ilekroc w mediach pojawi sie taki news, a odpowiedz jest prosta: jak pogonią Brzęczka
Właśnie obejrzałem ostatni odcinek Suits. :(:(:(:(:(
Ależ szkoda że to już koniec tego serialu. Napisałbym więcej ale nie chce spoilerować.
Jak dobrze, że wracamy do normalnego grania. To były trudne tygodnie.
100 % racji. Troche szkoda ze Barca-Real przełożyli ale jutro już meczyk o 13 :)
Trudno ocenic, bo zagrał ze trzy mecze, ale wydawalo sie, ze moze sie odbudować.
Ogląda ktoś MŚ w socca?
Dzisiaj o 21:10 nasi mają grać w 1/8, transmisja jest na yt, chyba zerknę.
Mógłby mi ktoś tak z grubsza powiedzieć czym to się różni od futsalu i nie mam tu na myśli rodzaju boiska.
Gość jest szalony z tymi liczbami...
Ogląda ktoś MŚ w socca?
odpalilem sobie z ciekawosci 3 minuty polska - belgia. "gruby na bramke" jak widac to nie tylko czasy naszego dziecinstwa.
odpalilem sobie z ciekawosci 3 minuty polska - belgia. "gruby na bramke" jak widac to nie tylko czasy naszego dziecinstwa.
Pisali na sport.pl, że ci piłkarze to tak naprawdę amatorzy, część gra również w futsal, także nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi i jaką wartość sportową mają te zawody.
Mam wrażenie, że zarówno futsal jak i beach soccer są jednak o półkę wyżej, a futsal to może nawet i o dwie.
[edit]
Właśnie sobie sprawdziłem, że ten sport jest bardzo młody, a przynajmniej jego oficjalna wersja, bo federacja powstała w 2017r. Obecny puchar świata jest drugim w historii. To by pewnie wiele tłumaczyło.
O Socca, czyli piłce sześcioosobowej. Polacy są wicemistrzami świata z 2018r i dzisiaj w PŚ (bo to w zasadzie chyba PŚ a nie MŚ) grają w 1/8 z Bułgarią.
Mecz jest o 21:10, a transmisja będzie na YT, także każdy może obejrzeć. I nie pytaj mnie o szczegóły, bo o ile o futsalu mam jako takie pojęcie to o tym sporcie nie mam praktycznie żadnego.
Tu masz stronkę
https://soccafederation.com/competition/crete-2019/
Obejrzałem sobie ten mecz Polaków w socca i powiem szczerze, że kiepsko się to oglądało.
Tempo niewiele wyższe niż w normalnej piłce, ale za to akcje mniej spektakularne. Futsal pod względem intensywności gry to jest zupełnie inna liga, więc też o wiele ciekawiej się go ogląda. Beach soccer jest fajny do oglądania, bo tam jest masa różnych przewrotek, na dodatek piasek wprowadza element przypadku. Nie wiem czym ten sport na dłuższą metę miałby przyciągnąć kibiców do siebie. Postaram się obejrzeć kolejne mecze, żeby ugruntować swoją ocenę, ale na chwilę obecną nie jestem zbytnio przekonany.
Panowie, czy tylko u mnie taka ujnia z #fpl
ze 5 grajkow po wystepach w reprze tylko do medyka sie nadaje?
279--> Ja wytrwałem parę minut. Słabo się to oglądało jakbym oglądał jakiś losowy mecz na orliku.
Umtiti dzisiaj gra :)
Ten bajern nie ma prawa nic wygrać w tym sezonie. I to niezależnie od tego jak się skończy druga połowa. W obronie trzecia polska liga co najwyżej, a biegają tam goście za których dopiero co wywalono 110 mln i którzy niby mieli wnieść nową jakość...
A Totki staczają się coraz bardziej
i tak za dlugo byli na topie.
te mecze w poniedzialek mnie doprowadzaja do szalu.
Coutinho w poprzednim sezonie LaLiga: 5 bramek, 2 asysty.
Griezmann w tym sezonie LaLiga: 4 bramki, 3 asysty.
Wniosek z tego taki, ze Barcelona raz psuje kiepskich piłkarzy, a raz psuje dobrych piłkarzy. Nikt nie może się czuć bezpieczny.
Ciekawostka: Luka Jovic w meczu z Mallorca nie oddal ani jednego strzału i nie zanotował ani jednego kontaktu z piłka w polu karnym. Przypominam, że to napastnik.
Courtois: Nie zagraliśmy źle
Courtois to w ogole po meczy wygladal na zadowolonego po dobrze wykonanej robocie
Nic nie spierdzielił dzisiaj to zadowolony z meczu. Dla mnie jest pokraką i przeciętnym bramkarzem chodź w Atletico robił wrażenie duże.
Brawo Inter!
Mało oglądam innych meczy/meczów? (nigdy nie wiem jak napisać) oprócz Barcy ale dzisiaj zapinam pasy i liczę na dobre widowisko w teatrze marzeń.
Sędziowie w Anglii chyba sobie przyjęli za punkt honoru ośmieszyć instytucję VARu.
Var dzisiaj bezbłędny jak na razie (Chodzi mi o 1 połowę bo drugą oglądam od 55 min)
Taaa szczególnie przy golu dla United.
Od początku sędzia dawał grać i pozwalał na dość ostrą grę więc dla mnie bez sens by był jakby gwizdnęli takie starcie.
tam nie wiem czy wgl byl kontakt. wbrew pozorom to nie takie proste do oceny.
ale mecz bardzo slaby.
Może powinni na wóz VARu dać sygnał z Canal+? W przerwie pokazywali powtórkę gdzie ewidentnie było widać jak Origi dostaje ze szpica w łydkę.
Tam był ewidentny faul i bramki być nie powinno. Ale wiadomo, w premier league takich delikatnych fauli się nie gwiżdże...
Po prostu jak United nie moze to sedzia pomoze
Cieszy mnie ten remis tak czy siak
Milan ma tyle pkt co United ale 1 kolejkę mniej także...
spoiler start
I tak jest cienki :D
spoiler stop
Dzieci "tylko" dwa razy więcej niż dotychczas, za to hałas w domu wzrośnie o jakieś 800%.
Gratulacje i wytrwałości :)
Arsenal to Arsenal, United w czterech literach, Tottki nie wiedzieć czemu ale w kryzysie.
Myślę, że 3 miejsce dla The Blues bardzo, bardzo możliwe
Jeszcze jakby Liverpool złapał jakiś kryzys to by się walka o mistrza zrobiła xd