Jakie polecacie gry Horrory?
Tak jak w tytule. Szukam jakiejś gry przez was polecone. Jednak nie chcę, żeby gra była nastawiona tylko na jumpscare, tylko tak zmieszane z niepokojem, trochę jumpscare i innych niespodzianek. Mogą być zombie, ghule, duchy czy inne pierdoły. Oraz to ma być tryb single, nie multiplayer. I grafika nie ma znaczenia, może być to z RPG Maker, rysunkowe czy 3D.
Oraz gdy podana przez was gra była zagrana przeze mnie, to odpowiem.
Dziękuję za pomoc.
Dead space
silent hill
niektóre residenty
Tylko w silent hill nie grałem, ale że gra była popularna, to można wiedzieć, co było fajnego w grze? (Oczywiście nie porzucę tej gry. Będzie pod obserwacją)
Lone Survivor
Amnesia
Penumbra
SOMA
Itp.
Remothered: Tormented Fathers
Monstrum
Call of Cthulhu: Mroczne zakątki świata
COLINA: Legacy
Unforgiving - A Northern Hymn
Lethe
Ewentualnie mroczniejsze przygodówki:
The Cursed Forest
Eleusis
The Crow's Eye
Dead Secret
Apsulov - End of Gods, Visage, Resident Evil 2 Remake, Paranormal Activity VR, Edge of Nowhere VR. Trzy pierwsze dzialają w 2D i strasza tak samo, wersji VR tu nie potrzeba ;) Tą pierwszą bez VR polecam szczególnie. Jeden z najlepszych horrorów ostatnich miesięcy/lat.
Alien Isolation, Moons of Madness, RE 2 Remake, Resident Evil VII: Biohazard, outlast, Remothered: Tormented Fathers, COLINA: Legacy, Detention, Unforgiving - A Northern Hymn
Nic Silent Hill`ow nie pobije jak dla mnie. Od 1 do 4 spoko mozna grac i kazda miodnie straszy i meczy troche mozgownice, zeby rozkminic o co c`mon. Jedna uwaga; Alergia na piksele na ekranie niewskazana, szczegolnie w wypadku jedynki ;)
może najnowsze blair witch? Mnie sie podobało
Bloodline - Uśpione Zło
The Devil Inside
Curse: The Eye of Isis