Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jakie aplikacje na tablet (Nexus 7)?

25.09.2013 20:15
DymekRPG
👍
1
DymekRPG
150
ARTPOP

Jakie aplikacje na tablet (Nexus 7)?

Stałem się szczęśliwym posiadaczem nowego Nexusa 7 i chciałbym, żebyście polecili mi takie "must have" aplikacje - jako, że tablet sam w sobie jest ubogi w oprogramowanie :)
Gry też mogą być, oczywiście w miarę możliwości te bezpłatne.
Jeszcze chciałbym się dowiedzieć, jaki program najlepiej ściągnąć do odtwarzania filmów, dokumentów, czytania książek itd.

26.09.2013 15:33
DymekRPG
2
odpowiedz
DymekRPG
150
ARTPOP

Up. Dodatkowo zapytam czy mozecie polecic jakies etui do niego? Przypominam, ze chodzi o nexusa z tego roku.

26.09.2013 15:41
hopkins
3
odpowiedz
hopkins
226
Zaczarowany

Z gier to Blood and Glory - taki bardzo ubogi Infinity Blade
4 reactor player - swietna zabawa dla maksymalnie 4 osob
Zenonia wszystkie czesci - jak lubisz rpg to sie bedzie przednie bawil.
Total Recall - calkiem niezly rail shooter.

Aplikacje moge napisac pozniej jakie mam. Ogolnie to wejdz sobie na play.google.com i poprzegladaj dostepny content, bo jest calkiem spory i kazdy znajdzie cos dla siebie.

Etui kupilem pierwsze ktore mi wpadlo w oko w markecie gdzie nabylem Nexusa :)

26.09.2013 15:56
4
odpowiedz
beeria
215
Generał

odtwarzacz do filmow "MX Player" - czyta wszystko, napisy rowniez wiekszosc formatow, bogate opcje konfiguracyjne, ale bardzo latwy do ogarniecia,
"napidroid lite" - do automatycznego pobierania napisow do filmow

26.09.2013 15:58
hopkins
5
odpowiedz
hopkins
226
Zaczarowany

Ooo, a ja sie podczepie z moim tematem https://www.gry-online.pl/forum/adhoc-na-nexus-7/z5c5055c?N=1
:)

26.09.2013 16:18
DymekRPG
6
odpowiedz
DymekRPG
150
ARTPOP

Dzieki. Jak sie komus chce to moze wlasnie wypisac aplikacje z krotkim opisem co do czego ;)
Jest na androida jakis sensowny flash, zeby nie ograniczac sie tylko do ogladania z yt?

26.09.2013 21:00
DymekRPG
👍
7
odpowiedz
DymekRPG
150
ARTPOP

Up.

21.03.2014 11:36
8
odpowiedz
ekologiaa
12
Chorąży

Ej stary! Też zakupiłem sobie Nexus 7 :) Całkiem fajny sprzęt i za nawet śmieszne pieniądze. Bawię się nim już od około 5 tygodni. Apek zwykle szukam na yourapps.info/aplikacje-na-tablet. Jest tam ponad 2 tysiące recenzji gier i aplikacji i codziennie dorzucanych jest od kilku do kilkunastu nowych. Nie będę pisał o grach bo to temat rzeka, napiszę o apkach które przydają mi się na co dzień.
AirDroid - jest to aplikacja przy pomocy której łączę się z PC-tem. Mogę w ten sposób przerzucać zdjęcia, dane, muzykę, pliki, filmy - to wszystko przez sieć LAN, nie trzeba podłączać kabli. Apka jest darmowa i prosta w obsłudze.
Groopic - Jest to apka przy pomocy której zrobisz zdjęcie i co ważne widać fotografującego. Robisz fotkę, a później prosisz jednego z nich aby teraz on wykonał fotkę. Program sam doklei brakującą osobę.
Mobile Doc Scanner Lite - to apka która już wielokrotnie mi się przydawała. Jest to swoisty skaner. Robi skan ze zdjęcia.
Enjoy!

21.03.2014 11:51
9
odpowiedz
dark5tu5
91
Konsul

Dla mnie must have na sprzęcie z androidem to llama - apka która potrafi zmieniać profile, głośność długość świecenia ekranu, włączać i wyłączać wifi, gps i wiele wiele więcej na podstawie lokalizacji czy innych zdarzeń.
Ja np. z tych przydatnych chyba dla wszystkich mam ustawione, że jak jestem dłużej niż 10 minut na uczelni to wycisza mi dźwięki, jak podłączę słuchawki to ustawia głośność na połowę, o 22.00 wyłącza mi wifi, gps, transmisję danych.

21.03.2014 12:40
10
odpowiedz
zanonimizowany636606
89
Generał

To powyżej to dobre dla mojego 2.5 letniego synka, który na 10:00 do przedszkola, 12:30 obiad, kapiel 19:30 a o 20:00 już śpi.
O 22:10 będziesz chciał coś sprawidzić i dupa. Trzeba włączyć: wifi, transmisję, podjaśnić ekran... :)

21.03.2014 13:23
11
odpowiedz
dark5tu5
91
Konsul

To już zależy od tego jaki kto grafik. Ja po 22 nie potrzebuje internetu telefonie, bo siedzę przed komputerem, a nie muszę pamiętać żeby go wyłączyć na noc coby mi powiadomienia z facebooka i innych nie przychodziły jak śpię, a gdybym jednak potrzebował to włączenie internetu to 2 sekundy.
Z resztą można sobie ustawić kilka warunków które muszą być spełnione żeby aplikacja wykonała akcję... np. "jestem w domu i jest po 22.00".
Można też ustawić, żeby po 22.00 internet był wyłączony gdy ekran jest wyłączony - włączając ekran włączy się internet.
Co do ekranu to miałem na myśli długość podświetlenia - np. gdy otworzę plik pdf przestawia się na 3 minuty, a gdy go zamknę wraca do domyślnych 30 sekund.

Tą aplikacją można bardzo ułatwić (zautomatyzować) sobie korzystanie ze smartfona, gdybym tak nie uważał to bym jej nie polecił

Forum: Jakie aplikacje na tablet (Nexus 7)?