Stałem się szczęśliwym posiadaczem nowego Nexusa 7 i chciałbym, żebyście polecili mi takie "must have" aplikacje - jako, że tablet sam w sobie jest ubogi w oprogramowanie :)
Gry też mogą być, oczywiście w miarę możliwości te bezpłatne.
Jeszcze chciałbym się dowiedzieć, jaki program najlepiej ściągnąć do odtwarzania filmów, dokumentów, czytania książek itd.
Up. Dodatkowo zapytam czy mozecie polecic jakies etui do niego? Przypominam, ze chodzi o nexusa z tego roku.
Z gier to Blood and Glory - taki bardzo ubogi Infinity Blade
4 reactor player - swietna zabawa dla maksymalnie 4 osob
Zenonia wszystkie czesci - jak lubisz rpg to sie bedzie przednie bawil.
Total Recall - calkiem niezly rail shooter.
Aplikacje moge napisac pozniej jakie mam. Ogolnie to wejdz sobie na play.google.com i poprzegladaj dostepny content, bo jest calkiem spory i kazdy znajdzie cos dla siebie.
Etui kupilem pierwsze ktore mi wpadlo w oko w markecie gdzie nabylem Nexusa :)
odtwarzacz do filmow "MX Player" - czyta wszystko, napisy rowniez wiekszosc formatow, bogate opcje konfiguracyjne, ale bardzo latwy do ogarniecia,
"napidroid lite" - do automatycznego pobierania napisow do filmow
Ooo, a ja sie podczepie z moim tematem https://www.gry-online.pl/forum/adhoc-na-nexus-7/z5c5055c?N=1
:)
Dzieki. Jak sie komus chce to moze wlasnie wypisac aplikacje z krotkim opisem co do czego ;)
Jest na androida jakis sensowny flash, zeby nie ograniczac sie tylko do ogladania z yt?
Ej stary! Też zakupiłem sobie Nexus 7 :) Całkiem fajny sprzęt i za nawet śmieszne pieniądze. Bawię się nim już od około 5 tygodni. Apek zwykle szukam na yourapps.info/aplikacje-na-tablet. Jest tam ponad 2 tysiące recenzji gier i aplikacji i codziennie dorzucanych jest od kilku do kilkunastu nowych. Nie będę pisał o grach bo to temat rzeka, napiszę o apkach które przydają mi się na co dzień.
AirDroid - jest to aplikacja przy pomocy której łączę się z PC-tem. Mogę w ten sposób przerzucać zdjęcia, dane, muzykę, pliki, filmy - to wszystko przez sieć LAN, nie trzeba podłączać kabli. Apka jest darmowa i prosta w obsłudze.
Groopic - Jest to apka przy pomocy której zrobisz zdjęcie i co ważne widać fotografującego. Robisz fotkę, a później prosisz jednego z nich aby teraz on wykonał fotkę. Program sam doklei brakującą osobę.
Mobile Doc Scanner Lite - to apka która już wielokrotnie mi się przydawała. Jest to swoisty skaner. Robi skan ze zdjęcia.
Enjoy!
Dla mnie must have na sprzęcie z androidem to llama - apka która potrafi zmieniać profile, głośność długość świecenia ekranu, włączać i wyłączać wifi, gps i wiele wiele więcej na podstawie lokalizacji czy innych zdarzeń.
Ja np. z tych przydatnych chyba dla wszystkich mam ustawione, że jak jestem dłużej niż 10 minut na uczelni to wycisza mi dźwięki, jak podłączę słuchawki to ustawia głośność na połowę, o 22.00 wyłącza mi wifi, gps, transmisję danych.
To powyżej to dobre dla mojego 2.5 letniego synka, który na 10:00 do przedszkola, 12:30 obiad, kapiel 19:30 a o 20:00 już śpi.
O 22:10 będziesz chciał coś sprawidzić i dupa. Trzeba włączyć: wifi, transmisję, podjaśnić ekran... :)
To już zależy od tego jaki kto grafik. Ja po 22 nie potrzebuje internetu telefonie, bo siedzę przed komputerem, a nie muszę pamiętać żeby go wyłączyć na noc coby mi powiadomienia z facebooka i innych nie przychodziły jak śpię, a gdybym jednak potrzebował to włączenie internetu to 2 sekundy.
Z resztą można sobie ustawić kilka warunków które muszą być spełnione żeby aplikacja wykonała akcję... np. "jestem w domu i jest po 22.00".
Można też ustawić, żeby po 22.00 internet był wyłączony gdy ekran jest wyłączony - włączając ekran włączy się internet.
Co do ekranu to miałem na myśli długość podświetlenia - np. gdy otworzę plik pdf przestawia się na 3 minuty, a gdy go zamknę wraca do domyślnych 30 sekund.
Tą aplikacją można bardzo ułatwić (zautomatyzować) sobie korzystanie ze smartfona, gdybym tak nie uważał to bym jej nie polecił