Takie pytanko,który z tych dysków Crucial MX100 256 GB czy SanDisk Ultra II Plus 240 GB będzie lepszym wyborem do laptopa Asus X550VB ?.Ponoć bardzo ważnym elementem jest zapis i pod tym względem SanDisk wypada o wiele lepiej,bo ma 500 MB/s a Crucial 330 MB/s.W teście też widać,że lepiej radzi sobie z zapisem od Cruciala,ale ten wygrywa jeśli chodzi o głosy.Wrzucam też screen z HWinfo odnośnie aktualnie posiadanego dysku w tym lapku.Proszę o pomoc speców bo nie mam pojęcia.
Ogólnie to po przejściu z HDD na jakikolwiek nowy SSD będziesz zadowolony. Ja bym brał Cruciala bo mam do niego większe zaufanie.
Też bardziej mnie ten Crucial przekonuje pomimo wolniejszego zapisu.Dzięki za opinie.
Crucial to bardzo solidna i godna zaufania marka, a co do zapisu to chyba dużo ważniejszy w SSD jest czas dostępu.
mam ssd na msata od cruciala i polecam, aczkolwiek jedyny minus to to że strasznie się grzeje (50C w zwykłym działaniu 60-70 w gierkach)
x68 - Nawet nie miałem pojęcia o tym czasie dostępu,nie znam się przyznaje.Dzięki za pomoc.
pecet007 - no to już nie wiem co zrobić :/
Poszperałem trochę w necie przejrzałem dwie recenzje i niezły jest.Odnośnie temperatury znalazłem screen z programu crystaldiskinfo pisało 30 stopni,więc powinno być ok.Dzięki za opinie Panowie :)
Crucial to bardzo solidna i godna zaufania marka, a co do zapisu to chyba dużo ważniejszy w SSD jest czas dostępu.
Czas dostępu to w HDD. SSD ma błyskawiczny czas dostępu nie ważne jaki model.