jaki router/odbiornik

Forum Komputery
Odpowiedz
13.05.2013 15:22
NewGravedigger
1
odpowiedz
NewGravedigger
202
spokooj grabarza

jaki router/odbiornik

Temat wałkowany już multum razy

potrzebuję routera o względnie dobrej cenie/jakości do internetu 60 mb. Router będzie stał w drugim pokoju, więc sygnał musi być całkiem mocny. Po prostu chcę efektu jak najbardziej zbliżonego do zwykłego kabla, czyli prędkość w granicach 50-60 mb, a nie jak mam aktualnie przez wifi 20-25.

Nie umiem się bawić we wgrywanie nowego, jakiegoś cudacznego softu do niego, więc wolałbym ominąć to.

W związku z powyższym potrzebny mi będzie również odbiornik, który będę mógł podłączyć do komputera stacjonarnego.

Liczę na pomoc:)

13.05.2013 15:29
Bucha
2
odpowiedz
Bucha
162
Hashish Air Kahn

Jeśli chodzi o router to mogę polecić ten:

http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND

Posiadam go u siebie i jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o odbiornik:

http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=240&model=TL-WN851ND

Myślę że spokojnie ww zestaw idealnie spełni Twoje oczekiwania.

13.05.2013 15:51
NewGravedigger
3
odpowiedz
NewGravedigger
202
spokooj grabarza

a tak z czystej ciekawości.

co daje wgranie innego firmware?

13.05.2013 15:57
siwy346
4
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Poprawki do oprogramowania i inne usprawnienia.
Np.
W Tplinkach z portem USB nowy soft umożliwił jakiś czas temu wykorzystanie go do podłączenia drukarki, a router stał się również serwer wydruku.

13.05.2013 16:28
Bucha
5
odpowiedz
Bucha
162
Hashish Air Kahn

Dokładnie. Ale i bez wgrywania innego firmware jest dobrze. Przy modelu routera który podałem można np. podpiąć dysk przez USB i mieć dodatkowe miejsce w sieci.

06.06.2013 13:34
6
odpowiedz
karlos1818
17
Centurion

Nie podałeś budżetu, ale jeśli jest przyzwoity, to pomyśl nad Netgear WNDR 3700.
Mocny sygnał mamy na cały dom, ale również na piętro wyżej, dalej nie sprawdzane.
Jak dotąd obyło się bez problemów - co cię jeszcze interesuje?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl